Четвер, 28 Березень 2024


У Рівненському обласному краєзнавчому музеї відкрили нову експозицію – «Творці історії», яка є однією з історичних сторінок боротьби наших земляків за волю та незалежність.

Ініціатором створення виставки став голова Рівненської облдержадміністрації, депутат Рівнеради від партії «БПП «Солідарність» Олексій Муляренко.

Експонати виставки – знаряддя самооборони, військове спорядження, фрагменти боєприпасів, зброя, документи та світлини учасників подій Революції Гідності та антитерористичної операції.

«Знаково, що відкриття виставки відбувається у рамках відзначення Дня Соборності України. Адже нині бійці в зоні АТО так само відстоюють не лише незалежність, а й соборність України. Зараз ми маємо бути особливо згуртованими. І я переконаний, що підписавши Меморандум між Рівненщиною та Луганщиною ми заклали міцний фундамент для нашої подальшої співпраці», - зазначив Олексій Муляренко під час відкриття виставки.

Очільник області висловив впевненість, що пройде не так багато часу і наша держава знову буде соборною і цілісною. 

«Впевненість у цьому вселяють подвиги тих людей, яким присвячена ця інсталяція. І сподіваюся, що цього року до експонатів виставки додадуться ті, що будуть символізувати нашу перемогу і закінчення війни», - наголосив Олексій Муляренко.

Під часу огляду експозиції Олексій Муляренко також поспілкувався із рідними загиблих Героїв.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.