Вівторок, 19 Березень 2024


Новини Рівного

Днями, у Рівному розклеїли листівки, на яких зображена народний депутат України, лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко. 

На листівках – зображення із двох частин. На одній – Юлія Тимошенко цілує руку главі Російської православної церкви Кирилові. На іншій – Президент України Петро Порошенко та його дружина разом зі Вселенським патріархом Варфоломієм. 

«У кожного свій патріарх і своя церква-матір», - кажуть автори листівки, вочевидь порівнюючи проросійський вектор Юлії Тимошенко та проукраїнську лінію Петра Порошенка. 

 

Відома рівненська спортсменка, неодноразовий переможець всеукраїнських та міжнародних змагань з боксу Іванна Крупеня закликала підтримати проекти громадського бюджету, що зроблять місцеву молодь, і не тільки молодь, здоровішою, а місто гарнішим і культурнішим. Про це вона написала у себе на сторінці в мережі Фейсбук.

«Кожен може бути корисним для суспільства в котрому живе. Кожен може зробити Вчинок малий чи великий. Тільки від нас залежить де ми живем і як. Давайте зробимо Вчинок разом! Зробимо нашу молодь, і не тільки молодь, здоровішою, а місто гарнішим і культурнішим! Голосуєм за проект по створенню вело і пішоходної доріжки та спорт майданчиків! Кілька хвилин твого часу і ти зробив свій вклад в здорову майбутнє твоєї батьківщини. Будь корисним своєму місту, країні, своїй нації», - зазначила Іванна Крупеня.

Відома спортсменка закликала підтримати малі проекти за № 67, 74, 75 та великі проекти за №64, 65.

Авторами проектів є голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко та Тетяна Войтович і Петро Поліщук, а також представники молодіжних організацій Рівного Максим Волович і Андрій Муляренко.

 

Вчора, 17 вересня, в Рівному стартувало голосування за проекти на громадський бюджет міста. До 1 жовтня рівняни можуть проголосувати за проекти, які будуть реалізовані коштом міста у 2019 році.

ХТО МОЖЕ ГОЛОСУВАТИ: 

Участь у голосуванні можуть брати жителі міста Рівного (громадяни України віком від 16 років, які зареєстровані або проживають на території міста Рівного, що підтверджується офіційними документами – довідкою про місце роботи, навчання, служби чи іншими документами, що підтверджують факт проживання в місті.

ДЕ ПРОГОЛОСУВАТИ: 

• на сайті rivne.pb.org.ua з використанням ідентифікації / верифікації / реєстрації через сервіс Bank ID (цілодобово)

• у спеціально визначених Комітетом пунктах для голосування (відповідно до графіка роботи установ, де вони знаходяться):

1.Виконавчий комітет Рівненської міської ради (вул.Соборна, 12а);

День Години роботи Перерва
Пн,Вт,Ср,Чт 08:00 – 17:15 13:00 – 14:00
Пт 08:00 – 16:10 13:00 – 14:00
Сб,Нд Вихідний  

2.Рівненський ЦНАП (м-н Просвіти, 2) з використанням спеціальних бланків для голосування.

• Понеділок: з 9.00 до 18.00

• Вівторок: з 9.00 до 20.00

• Середа: з 9.00 до 18.00

• Четвер: з 9.00 до 18.00

• П’ятниця: з 9.00 до 16.00

• Субота: з 9.00 до 16.00

• Вихідні дні: неділя, святкові та неробочі дні.

При цьому, для підтвердження права на голосування член територіальної громади міста Рівного особисто пред’являє паспорт консультанту, що працює в пункті для голосування, і після пред’явлення документа отримує особисто один бланк для голосування.

ЗА ЯКІ ПРОЕКТИ ВАРТО ПРОГОЛОСУВАТИ:

Одна особа може проголосувати за 3 різні малі проекти та 3 різні великі проекти.

Мінімальна кількість голосів за малий проект встановлюється на рівні 300 голосів, а за великий – відповідно 500 голосів.

Ми рекомендуємо підтримати такі соціально важливі та актуальні для рівнян проекти:

№64 Будівництво пішохідної та велодоріжки вздовж пляжу озера Басів Кут (автор – Олексій Муляренко, великий проект);

№65 Встановлення міні-скульптур туристичних об’єктів Рівного з використанням шрифту Брайля (автор – Олексій Муляренко, великий проект);

№67 Адаптація міської туристичної інфраструктури до потреб людей з інвалідністю (автор – Олексій Муляренко, малий проект);

№74 Спортивний комплекс «Платформа можливостей» на пляжі озера Басів Кут (автор – Максим Волович, малий проект);

№75 Спортивний комплекс «Платформа можливостей» в Меморіальному парку по вул. Київська (автор – Максим Волович, малий проект).

Вчора стало відомо, що Рівненська обласна державна адміністрація отримала дозвіл на початок будівництва спорткомплексу по вулиці Макарова в Рівному. Про це увечері, 2 серпня на своїй сторінці в мережі Фейсбук повідомив голова ОДА Олексій Муляренко.

Більшість рівнян позитивно сприйняла дану новину. Про це свідчать коментарі та месседжі в соцмережах.

Облаштування пішохідної та велосипедної доріжок на прибережній зоні пляжу озера Басів Кут, встановлення лавок та забезпечення вуличного освітлення пропонують в Рівному у рамках Громадського бюджету. 

Автором проекту є депутат Рівненської міської ради від партії «БПП «Солідарність» Олексій Муляренко.

«Пляж озера Басів Кут є чи не найбільш відвідуваним місцем під час пляжного сезону серед рівнян. В теплу погоду, цілими сім’ями жителі Рівного з’їзджаються щоб позасмагати і відпочити на сонячному піщаному пляжі. Проте, попри популярність і відвідуваність пляжу, інфраструктура та благоустрій його території залишають бажати кращого. Особливі труднощі в пересуванні по тій території виникають в таких категорій населення, як батьки з дитячими колясками, велосипедисти та люди з інвалідністю, що пересуваються на колясках», – каже Олексій Муляренко.

За словами депутата аби вирішити цю наявні проблеми він пропонує облаштувати вздовж пляжу дві доріжки – пішохідну та велосипедну, а також, встановити там лавки та вуличне освітлення.

«Переконаний, що після реалізації цього проекту рівняни матимуть змогу комфортно гуляти набережною озера Басів Кут та із задоволенням проводитимуть там своє дозвілля», – зазначив Олексій Муляренко.

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.