Вівторок, 19 Березень 2024


Проблема утилізації використаних батарейок із кожним роком стає все актуальнішою. Зазвичай люди, викидаючи ці предмети в смітник не замислюються над тим, якої шкоди вони завдають довкіллю. А це можна порівняти з бомбою сповільненої дії.

Адже, потрапивши в землю, одна пальчикова батарейка здатна забруднити 400 л води або 20 кв. м ґрунту, який у продовж 50 років буде не придатний для ведення сільського господарства. Це пов’язано з тим, що в ній містяться такі небезпечні речовини, як свинець, ртуть, важкі метали, кислоти, луги тощо.

Проте у Рівному на смітниках часто можна побачити використані батарейки, не рідко – вони просто валяються на вулиці, в лісі, біля водойми. Та, роблячи це ми не задумуємося, що при потраплянні в навколишнє середовище відбувається процес руйнації зовнішньої оболонки батарейки. Відтак, такі небезпечні метали та сполуки як ртуть, кадмій, свинець, цинк та марганець потрапляють у Ґрунтові води та річки, тим самим забруднюючи наше довкілля.

Окрім того, всі ці речовини небезпечні для здоров’я людини. Так, наприклад, ртуть і кадмій, які входять до складу батарейок, потрапивши з водою в людський організм, руйнують нирки, нікель і кобальт - пошкоджують нервову систему.

Тому дуже важливо викидати батарейки окремо від решти побутових відходів, адже вони потребують спеціального поводження.

Пропонуємо інформацію про те, де у нашому місті можна здати відпрацьовані батарейки:

Кінотеатр «Україна» (майдан Незалежності, 2);

Кіноцентр «Ера» (вул. Гагаріна,51);

Мережа магазинів «Watsons» (ТОЦ «Галерея Прем'єр», вул. Соборна, 94; ТРЦ «Чайка», вул. Гагаріна, 16);

Відділ екології управління економіки міста Рівне (вул. Поштова, 2);

Магазин «Енергія» (вул. Проспект Миру, 12);

ТРЦ «Д» (вул. Здолбунівська, 17/1);

ТОВ «ВІК¬КАР» (вул. Пухова, 85).

Коментарі:

Коментарі   

0 # Валентина 12.08.2014, 11:59
Дякую за іформацію.
Відповісти

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.