Вівторок, 19 Березень 2024


У рівнян запитають, чи підтримують вони перейменування деяких вулиць міста імена Героїв, які загинули за Україну. Провести громадські слухання щодо цього запропонував депутат Рівнеради, директор ТзОВ «Санком-Рівне» Святослав Євтушенко під час засідання сесії.

Підтримав таку ініціативу й міський голова Рівного Володимир Хомко. А також додав, що разом з тим, можна поцікавитися думкою рівнян щодо зміни надпису на меморіалі Дубенського кладовища. Адже це питання теж піднімали давно.

Опитування щодо перейменування вулиць та зміни надпису на меморіалі проводитимуть студенти Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка С. Дем’янчука. По його завершенню депутати і приймуть рішення, які з вулиць перейменувати.

А перейменовувати в місті є що. Як зазначив Святослав Євтушенко, десятки вулиць Рівного досі несуть у своїх назвах відбиток радянської епохи, маючи імена чужих героїв, діячів тоталітарного режиму, вигаданих передовиків соціалістичної праці.

- У той час, коли наша держава перебуває у стані війни з Росією, на сході гинуть наші хлопці, вважаю не доречним, щоб вулиці Рівного мали імена героїв країни-окупанта. Тому пропоную перейменувати такі вулиці, щоб увіковічнити імена рівненських Героїв, які загинули за останні місяці. Переконаний, що майбутні покоління мають знати та пам'ятати своїх справжніх героїв. Зокрема, бійця українського добровольчого корпусу «Правого Сектору»  Олега Тарасюка та старшого сержанта Ігоря Волошина, який теж пішов на фронт добровольцем. Тому пропоную рівнянам долучитися до обговорення і висловити свою думку щодо того, які вулиці міста варто перейменувати, - додав Святослав Євтушенко.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.