Четвер, 28 Березень 2024


У конференц-залі Рівненського Будинку вчених було презентовано щорічний альманах творчості юних літераторів Рівненської Малої академії наук учнівської молоді «На мольбертах днів». Це уже його восьме число з часу створення обласного комунального позашкільного навчального закладу «Рівненська Мала академія наук учнівської молоді» Рівненської обласної ради.

На сторінках альманаху представлено кращі твори 28 юних митців слова Рівненщини переможців та учасників ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт 2014 року, переможців попередніх років і кращих гуртківців РМАНУМ у секціях літературної творчості та журналістики. Серед авторів – учні та студенти з Дубровицького, Здолбунівського, Демидівського, Березнівського, Млинівського, Рівненського районів, міст Корець, Острог, Дубно, Радивилів, Березне, Рівне, Львів та Київ.

Альманах адресовано передусім учням загальноосвітніх шкіл, гімназій, ліцеїв, учителям української мови та літератури й усім небайдужим до українського слова.

Презентація альманаху була позначена патріотичною наснаженістю. Серед інших юних літераторів привітали директор Рівненської Малої академії наук учнівської молоді Олександр Андрєєв, члени Національної спілки письменників України Неоніла Диб’як та Юрій Береза. На презентацію альманаху також завітали боєць Володимир Постильжук із батальйону Збройних сил України, що воює в зоні АТО, та волонтер Анна Федорук. Вони були приємно вражені і альманахом, і виступами авторів. Саме завдяки цим людям твори юних митців слова Рівненщини читатимуть в окопах та на блокпостах бійці добровольчих батальйонів та вояки української армії. Адже колектив Рівненської Малої академії наук вирішив передати частину тиражу в зону бойових дій, до цього із задоволенням доєдналися юні письменники – на сторінках альманаху вони залишили свої побажання воїнам. Кілька книжок отримають ровесники зі шкіл міста Дебальцеве, що знаходиться під контролем сил АТО.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.