П'ятниця, 29 Березень 2024


54-річний та 28-річний рівняни реалізовували фальсифіковані паливно-мастильні матеріали з незаконним використанням об’єктів права інтелектуальної власності відомих торговельних марок.

У ході досудового розслідування правоохоронці провели контрольну закупку на загальну суму понад 30 тисяч гривень. Етикетки на придбаному товарі мали низьку якість поліграфії, вартість мастил була значно нижче ринкової та розфасована в каністри, які не використовуються офіційним виробником. Також на товарі були відсутні захисні елементи якості.

 Міліціонери провели чотири санкціоновані обшуки, під час яких вилучили фальсифіковану продукції відомих компаній на загальну суму понад 150 тисяч грнивень, комп’ютерну техніку з інформацію про підпільну реалізацію, бухгалтерські документи та грошові кошти, здобуті злочинним шляхом.

Одночасно в ході проведення обшуків виявлено та вилучено каністри різноманітного об’єму із вмістом рідини, зовні схожою до прекурсорів у загальній кількості понад півтонни. Відібрані зразки відправлено для отримання експертного дослідження Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС.

Наразі відкрито кримінальне провадження та вирішується питання про призначення відповідних експертиз для подальшого встановлення остаточної суми завданих збитків та повідомлення про підозру причетним особам.

Зловмисникам загрожує кримінальна відповідальність у виді штрафу від десяти тисяч до п'ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого та з конфіскацією і знищенням відповідної продукції та знарядь і матеріалів, які спеціально використовувалися для її виготовлення.

 

СЗГ УМВС України в Рівненській області

 

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.