П'ятниця, 29 Березень 2024


До ДПІ у м. Рівному у поточному році  жителями Рівного подано 2773 декларації про майновий стан і доходи, отримані у 2014 році. Відповідно до Податкового кодексу України громадяни, що подали до 1 травня декларацію про майновий стан і доходи за 2014 рік, зобов’язані самостійно до 1 серпня 2015 року сплатити суму податку на доходи фізичних осіб, зазначену ними у податковій декларації.

У разі, якщо платник податків не сплачує узгодженої суми грошових зобов’язань протягом строків, визначених кодексом, він притягується до відповідальності у вигляді штрафу.

Крім того, на суму податкового боргу нараховується пеня із розрахунку 120% річних облікової ставки Національного банку України, діючої на день виникнення такого податкового боргу, або на день його (його частини) погашення, залежно від того, яка з величин таких ставок є більшою, за кожен календарний день прострочення у його сплаті (пункт 129.4 статті 129 Кодексу).

До слова, серед поданих рівнянами декларацій про доходи - 1228 - на отримання податкової знижки.

Тож нагадаємо, що громадяни, які мають право на податкову знижку та бажають його реалізувати, можуть у поточному році повернути частину податку на доходи фізичних осіб, сплаченого протягом 2014 року із заробітної плати.

Для цього їм необхідно заповнити та подати до податкової інспекції за місцем своєї реєстрації річну податкову декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію). Разом із декларацією подаються документи для підтвердження витрат, що включаються до податкової знижки. Платники податку таку податкову декларацію можуть подати до кінця 2015 року.

 

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.