Четвер, 28 Березень 2024


З початку року з відсотків за депозитами вкладників банків та фінустанов у Рівному до бюджету сплачено 19155 тис. гривень податку на доходи фізичних осіб. Зокрема у вересні державний бюджет вже отримав 872,5 тис. грн.

Банківські установи, які здійснюють діяльність у Рівному і залучають кошти громадян, виступають податковими агентами, відтак самостійно утримують з нарахованих пасивних доходів ПДФО та перераховують суми нарахованого з процентів податку на доходи з фізичних осіб.

Нагадаємо, що розміщення коштів на депозитному рахунку, як і решта пасивних доходів, підлягають оподаткуванню відповідно до Закону України від 28 грудня 2014 року №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», який набрав чинності з 01.01.2015 року.

Згідно з п.п. 164.2.8 п. 164.2 ст. 164 Податкового кодексу пасивні доходи (крім зазначених у п.п. 165.1.41 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодксу) включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку. Термін «пасивні доходи» означає, зокрема, доходи у вигляді процентів на депозитний (вкладний) банківський рахунок.

Ставка податку для пасивних доходів, у тому числі нарахованих у вигляді процентів, становить 20 відсотків.

 

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.