П'ятниця, 29 Березень 2024


Суттєвим джерелом надходжень до місцевого бюджету є єдиний податок. У Рівному його частка в загальній сумі надходжень місцевого бюджету становить 13 %.

Так, з початку поточного року платники податків, що застосовують спрощену систему оподаткування, спрямували до бюджету 27,9 млн.грн. єдиного податку. При цьому єдинниками - фізичними особами сплачено 19,9 млн.грн., а юридичні особи сплатили 8,0 млн.грн. В порівняні з січнем – березнем 2015 року надходження по єдиному податку зросли на 9,4 млн.грн.

За словами заступника начальника ДПІ у м. Рівному Валентина Германа станом на початок квітня цього року в ДПІ у м. Рівному 10473 суб'єкти господарювання  сплачували єдиний податок, а це 44% від загальної кількості платників, що перебувають на обліку в інспекції. Фізичних осіб на єдиному податку нараховувалось 8452, а юридичних – 2021.

Найчисельнішою залишається друга група єдиного податку, яку обирають підприємці для здійснення діяльності з надання послуг, здійснення торгівельної діяльності та ресторанного господарства. На 1 квітня цього року цю групу обрало 4088 підприємців. На третій групі знаходилось 2837 суб'єктів господарювання – фізичних осіб, а першу обрало 1527 підприємців.

«Здебільшого єдиний податок платниками сплачується сумлінно, вчасно та в повному обсязі, що і є запорукою стабільних надходжень до бюджету. Значні результати сплати вдалося досягнути і завдяки підвищенню якості податкового сервісу для платників податків» - зазначає Валентин Герман.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.