Четвер, 28 Березень 2024


З початку року з відсотків за депозитами вкладників банків та фінустанов платниками Рівного до бюджету сплачено понад 9,1 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб.

Банківські установи, які здійснюють діяльність в обласному центрі і залучають кошти громадян, виступають податковими агентами, відтак самостійно утримують з нарахованих пасивних доходів ПДФО та перераховують до бюджету суми нарахованого з процентів податку. Отож, рівнянам, котрі мають депозити в банках, не варто хвилюватися щодо сплати податку, оскільки нарахування і сплата ПДФО з відсотків – турбота банку.

ДПІ у м. Рівному нагадує, що розміщення коштів на депозитному рахунку, як і решта пасивних доходів, підлягають оподаткуванню. Вони включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку. Термін «пасивні доходи» означає, зокрема, доходи у вигляді процентів на депозитний (вкладний) банківський рахунок.

 

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.