Четвер, 28 Березень 2024


Голова фракції Європейських об'єднаних лівих Габріелла Циммер закликала зупинити нелегітимні дії відносно Компартії. Про це йдеться в її письмовому зверненні до Президента України Петра Порошенко.

"Я з великою стурбованістю дізналася, що міністр юстиції України Павло Петренко подав позов проти КПУ з метою заборонити партію і всю її символіку в Україні. Протягом попередніх місяців члени Компартії України піддавалися шантажу, нападам і усілякому тиску. Майно партії було незаконно захоплено і велика кількість регіональних офісів КПУ було атаковано, пограбовано і спалено. Група Європейських об'єднаних лівих / Ліво-зелені Півночі в Європейському парламенті висловлює свою глибоку стурбованість таким розвитком подій ", - зазначила у листі Циммер.

При цьому вона додала, що всі дії, спрямовані проти Комуністичної партії України не тільки показують відхід України від міжнародних норм права, включаючи Міжнародну конвенцію цивільних політичних прав і основних свобод та Європейську конвенцію про захист прав людини та основних свобод, але і безпосередньо відображають небезпечну тенденцію політики нового уряду України, яка полягає в придушенні опозиційних думок.

"Ми негайно закликаємо Вас, пане Президенте, зупинити дії Вашого уряду, спрямовані на заборону Компартії і забезпечити опозиційним партіям і організаціям можливість діяльності без заборон і тиску" - закликала голова фракції Європейських об'єднаних лівих.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.