Вівторок, 19 Березень 2024


Простими відповідями на складні запитання електорат годують лише фашисти та комуністи. Так у Луцьку радник Президента, лідер «Третьої Української Республіки» Юрій Луценко прокоментував певні висловлені очікування, що ось, мовляв, солдати покінчать з ворогами на сході, а потім «займуться політиками».

«Очевидно, що наші солдати спитають у влади, чому за ці місяці не проведено майже жодних змін. Війна аж ніяк не скасовує потребу проведення реформ. І влада це визнає. Проте не може кожен окремий солдат щоразу встановлював свої правила. Якщо солдат приходитиме й відстрілюватиме політиків, продовжуватиметься те ж саме, тільки наступний політик украде ще швидше. Якщо не буде Закону, однакового і для політика, і для солдата, усе повторюватиметься спочатку», - заявив він.

Політик нагадав приклад Вірменії, де парламент розстріляли з автоматів і вбили навіть спікера.

«Новий парламент там не став чеснішим, ефективнішим і кращим. Нові депутати збільшили видатки на власну безпеку, і більше подібного не допускають», - зазначив він.

За словами Луценка, Україна довго існувала під окупацією, а народ жив у чужій державі.

«Як підсумок, в Україні справедливість є важливішою, ніж закон. Це пояснюється тим, що свого закону ми не мали, закони для нас продукували чужинці. Тому в нас викохана революційність, готовність до повстання, анархія», - пояснив політик.

«1918 рік довів, здається – усім, що солдат із зброєю не може збудувати державу. Ми вміємо воювати і перемагати, але ми ще не навчилися будувати. Я згоден з тим, що політики у своїй більшості є неадекватними потребам країни. Але так само правдою є й те, що не всі солдати герої. Тому, коли правила намагатиметься встановлювати кожен один, державі настане гаплик. Немає нічого страшнішого за те, коли кожен солдат почне диктувати свою волю Верховному головнокомандувачу», - сказав Луценко.

Виняткові рішення одного громадянина, на його переконання, не працюють. Працює і дає результат лише система.

«Або ми як усі європейці почнемо будувати нову систему з фундаменту по цеглині, або ми знову підемо по колу», - запевнив політик.

За його словами, спокуса простих відповідей є вкрай небезпечною.

«Є кілька такий простих відповідей-спокус. Перша - «вони всі погані». У випадку хабара, то це ж вони - поганці - взяли, а я не міг не дати. Або є ще спокуса свого я. От я класний, у мене в домі Україна по самі вінця, а вони нехай як хочуть. Це також неправильно. Правильна відповідь – ми разом за все відповідальні, і ми мусимо змінюватися разом», - сказав Луценко.

«Я є прихильником республіканської ідеї, бо вона означає, що громадянин творить державу громадян. Не державу капіталу, не державу нації, не державу території, а державу самодостатніх громадян. І коли кожен з нас скаже, що і я винен у тому, що щось не так і чогось у державі немає, тільки тоді воно почне будуватися», - упевнений Луценко.

За його словами в Україні Закон, як і в Європі, має превалювати над емоціями.

«Прості рішення не працюють, чорно-білої картинки не буває, отже – не буває й прямолінійних відповідей на всі запитання. Немає такої кнопки, щоб одразу перемогти в АТО, щоб одразу змінилася влада, немає такої реформи, щоб уже завтра ми жили в Євросоюзі. Це все процес, де щодня треба робити крок, стиснувши зуби й переступаючи через себе і починаючи з себе. А стріляти треба лише у ворогів», - підсумував він.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.