Вівторок, 19 Березень 2024


Президент України Петро Порошенко заявляє, що завдяки реалізації пунктів Мінського протоколу з полону сьогодні звільнено 20 українських військовослужбовців. Про це він повідомив перебуваючи у Штабі цивільної оборони Маріуполя.

Він також зазначив, що вчора з оточення вдалося вивести 33 військовослужбовці, які не здалися в полон. За словами Глави держави зараз вони перебувають у Маріуполі.

«Головне, що у нас є – сильний, потужний бойовий дух українського війська, який продемонстрували і мешканці Маріуполя», -  наголосив Петро Порошенко.

Говорячи про Мінський протокол, Президент підкреслив, він містить 12 пунктів. «Але для нас важливими є дві речі,: виведення військ та взяття під контроль кордону»,- зазначив Петро Порошенко.

Під час спілкування з журналістами Глава держави відзначив важливість участі місії ОБСЄ у моніторингу українсько-російського кордону.

За його інформацією, з часу оголошення припинення вогню до сьогодні загинув один український військовий в Станиці Луганській та одна цивільна громадянка в Маріуполі. «Зараз країні дуже важко, але коли вона проходить такі випробування, проявляються найкращі якості її громадян»,- підкреслив Петро Порошенко.

Щодо перспектив оборонного комплексу Президент зазначив: Україна потребує модернізації армії. «Це не питання зброї. Це питання кооперації для переозброєння нашої армії. Нам потрібна сучасна армія, бо йдеться не тільки про свободу України, але й про свободу та незалежність всієї Європи», - сказав Глава держави.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.