П'ятниця, 29 Березень 2024


Торік уряду вдалося скоротити споживання газу і промисловими підприємствами, і підприємствами теплокомуненерго, і населенням до 50,4 млрд кубометрів газу. Це мінімальний рівень споживання газу за всю історію незалежної України. Навіть у кризовому 2009-му році, коли в країні зупинялися десятки і сотні заводів, країна використовувала більше блакитного палива. 

Розроблена командою Сергія Арбузова програма передбачала, зокрема, модернізувати котельні, замінити старі труби теплотрас, оптимізувати роботу теплових мереж тощо. Тільки це дозволило б заощадити 2,2 млрд кубометрів газу. Ще 2 млрд кубометрів планувалося заощадити за рахунок переведення частини котелень на інші види палива - вугілля, біопаливо, сонячну енергію. Уряд стимулював підприємства якнайшвидше модернізувати свої виробництва з впровадженням нових енергозберігаючих технологій, що дозволило б скоротити витрати газу ще на кілька мільйонів кубометрів на рік. Аналогічні заходи передбачалися і для скорочення споживання електроенергії. 

Зміна влади в лютому цього року привела і автоматичну відмову нового уряду від напрацювань уряду попереднього. Фінансування мало не всіх програм було зупинено, а самі програми оголошені корупційними без усякої їх перевірки на корупційність і ефективність. Як підсумок, вся робота з підвищення енергоефективності була заморожена.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.