Вівторок, 19 Березень 2024


Умови мінських угод дозволяють отримати достатній рівень самоврядування для Донбасу з одного боку, а з іншого - гарантують територіальну цілісність країни. В першу чергу їх повинні підтримати мирні жителі Донбасу і всієї України. 

Про це заявив колишній в.о. прем'єр-міністра Сергій Арбузов в інтерв'ю агентству РІА «Новости». 

«Мирний процес йде, незважаючи на всі заяви, які звучать останнім часом. Україна виконує свою частину домовленостей, хоча в Києві, дійсно, вистачає охочих їх зірвати. Потрібно розуміти, що наближаються вибори, які накладають свій відбиток на риторику політиків»- зазначив Сергій Арбузов. 

На його думку, на стороні ДНР і ЛНР також йде певна боротьба за вплив в майбутніх органах влади і теж звучать гучні заяви проти домовленостей. Насправді ж, за словами екс-глави уряду, "війна до переможного кінця" неможлива ні для однієї зі сторін. 

«Миру, нехай і худому, немає альтернативи. Мільйонні міста без світла, води та опалення в морози - це гуманітарна катастрофа в центрі Європи. 

Умови мінських угод дозволяють отримати достатній рівень самоврядування для Донбасу з одного боку, а з іншого - гарантують територіальну цілісність країни. Тому я вважаю, що всім учасникам конфлікту варто їх підтримати. І в першу чергу їх повинні підтримати мирні жителі Донбасу і всієї України»- заявив Сергій Арбузов. 

За його словами, продовження війни стане смертельним вироком для економіки України, ослабленою політичним протистоянням і торговими спорами з сусідами. 

«За підсумками року Україну чекає приблизно 10-відсоткове падіння ВВП, зростання цін більш ніж на 20%. Наша національна валюта девальвувала з початку року приблизно на 40% - це світовий рекорд. Буквально днями в Financial Times наводили дані МВФ, згідно з якими при курсі 12,5 UAH / USD тільки банківському сектору знадобиться допомога не менш 5% валового внутрішнього продукту. В Україні ж зараз курс більш 14 UAH / USD, а це означає неминучий крах фінансової системи вже в найближчому майбутньому. Слідом за цим - офіційний дефолт держави, який принесе за собою стрімке падіння рівня життя більшості населення, закриття тисяч підприємств, масове безробіття»- застеріг політик.

* на правах політичної реклами.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.