Четвер, 28 Березень 2024


Гуманітарна ситуація на Донбасі продовжує погіршуватися - найвразливіші верстви населення страждають від голоду, є випадки голодної смерті.

Про це Партію Пенсіонерів України повідомили волонтери.

За їхніми даними, в контрольованих бойовиками містах Донбасу від голоду вмирають самотні літні люди, у яких обмежена здатність пересуватися. У багатьох населених пунктах не працюють соцслужби, не проводиться виплата соціальних допомог, а обсягів гуманітарної допомоги вистачає не для всіх.

Тим літнім людям та інвалідам, у яких немає рідних і хто не може самостійно себе забезпечити, доводиться розраховувати тільки на волонтерів, які незважаючи на всі зусилля з пошуку таких людей, іноді знаходять їх уже мертвими.

Ситуація ускладнюється ще й тим, що багато обмежені в пересуванні, а також  люди не перебувають на обліку в будинках престарілих і про них часто немає ніякої інформації.

Нагадаємо, за даними УНІАН, на даний момент на Донбасі волонтери поховали вже 16 осіб, померлих від голоду. Їх тіла були знайдені в своїх квартирах і будинках.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.