Вівторок, 19 Березень 2024


Під час офіційного візиту до Молдови Президент України Петро Порошенко провів переговори з президентами Молдови Ніколае Тімофті та Польщі Броніславом Коморовським.

Президент України подякував Президенту Молдови за гостинність та організацію тристоронньої зустрічі і наголосив, що Молдова як країна «Східного партнерства» досягнула на шляху європейської інтеграції значних успіхів у покращенні добробуту людей та розвитку інфраструктури країни.

У контексті парламентських виборів у Молдові, які відбудуться 30 листопада, Глава Української держави висловив сподівання, що "альтернативи європейському шляху розвитку Молдови не буде". Глава держави побажав молдовському народу провести чесні й вільні вибори, які підтвердять проєвропейський вибір Молдови. Це важливо для України, для Польщі і для всієї Європи, підкреслив він.

"Не існує альтернативи європейській інтеграції. Цей візит символічний. За підтримки Польщі Молдова і Україна продовжать рух до ЄС", – заявив Президент Порошенко.

Петро Порошенко також подякував Ніколае Тімофті та Броніславу Коморовському за солідарну позицію у підтримці незалежності та територіальної цілісності України.

Президент позитивно оцінив двосторонню співпрацю із західним сусідом та наголосив на тому, що імплементація угод про асоціацію з ЄС відкриває нові можливості для України і Республіки Молдова з налагодження взаємовигідного співробітництва.

Президент також висловив переконання, що "незважаючи на те, що Україна проходить одне з найважчих у своїй історії випробувань, будучи об’єктом агресії, буде найближчим часом створено проєвропейську коаліцію та проєвропейський Уряд, який продовжить реформи". "Ми хотіли би бачити поруч з нами проєвропейську Молдову", – додав він.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.