Вівторок, 19 Березень 2024


Президент України підписав Указ про призначення Віталія Ковальчука Першим заступником, Ростислава Павленка та Андрія Таранова – заступниками Глави Адміністрації Президента.

“Усі новопризначені заступники протягом останніх місяців працювали у команді Президента України та виявили себе кваліфікованими спеціалістами. Те, що їм не доведеться витрачати час на входження в стан справ, — неабияка перевага. Впевнений, що на своїх нових посадах вони будуть успішними управлінцями кожен у своїй царині”, – прокоментував призначення Глава Адміністрації Президента України Борис Ложкін.

Ковальчук Віталій Анатолійович на посаді Першого заступника Глави Адміністрації відповідатиме за регіональну політику. Народний депутат VII та VIII скликань, до останнього часу працював заступником голови фракції Блоку Петра Порошенка. На президентських виборах очолював штаб Петра Порошенка. Має дві вищі освіти — за спеціальністю “Правознавство” (Київський національний університет ім. Т.Г.Шевченка) та “Державне управління" (Національна академія державного управління при Президентові України).

Павленко Ростислав Миколайович у АПУ відповідатиме за внутрішню політику. У липні 2014 року був призначений Радником Президента України. Політолог, політик, викладач. Народний депутат VII скликання від партії УДАР, був головою підкомітету з питань науки, інноваційної діяльності та інтелектуальної власності Комітету з питань науки і освіти, та VIII cкликань. Закінчив факультет суспільних наук Національного університету «Києво-Могилянська академія». У 1998 році закінчив магістратуру з політології у Центрально-Європейському університеті. Кандидат політичних наук, доцент.

Таранов Андрій Іванович відповідатиме за роботу з правоохоронними органами. Генерал-майор (Указом президента від 2004 року), кавалер ордену “За мужність” ІІІ ступеня, нагрудних знаків СБУ “Хрест Доблесті” ІІ та І ступеня. Від вересня 2014 року працював Першим заступником начальника Департаменту контррозвідки Служби безпеки України. До цього призначення півроку був радником Міністра доходів і зборів України.

З початку Антитерористичної операції займався підготовкою підрозділів Збройних сил України та Міністерства внутрішніх справ за спеціалізаціями “Організація роботи штабів” та “Організація розвідки”. Має досвід роботи в СБУ, брав участь у бойових діях в Югославії у складі миротворчого контингенту ООН, а також займав посаду аташе з питань оборони при Посольстві України в Державі Ізраїль. Закінчив Академію Збройних Сил України (магістр військового управління) та Українську академію зовнішньої торгівлі (магістр із зовнішньоекономічної діяльності).

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.