Вівторок, 19 Березень 2024


Президент України наголошує на тому, що ситуація в Донецькій та Луганській областях може бути вирішена виключно політичним шляхом. Водночас, відповідаючи на питання на прес-конференції в Києві, Петро Порошенко заявив, що у випадку відходу від мирних домовленостей Україна реагуватиме жорстко.

«Воєнного вирішення питання по Донбасу не існує. Існує виключно політичне рішення конфлікту на Донбасі», – наголосив Президент.

Але, відповідаючи на питання, Глава держави заявив: «Воєнний стан буде введено негайно моїм рішенням, рішенням РНБО, які будуть передані до Верховної Ради, якщо відбудуться перші наступальні операції від лінії зіткнення. Ніхто не буде коливатися жодної хвилини».

Президент зазначив, що на випадок такого розвитку подій розроблено плани дій для міністрів, керівників ОДА під координацією РНБО, розробляється план переходу економіки країни на військові рейки.

Коментуючи зауваження щодо доцільності дії режиму припинення вогню, Глава держави наголосив, що за час прямих наступальних дій гинула велика кількість українських військовослужбовців, а з моменту запровадження режиму артилерійської тиші 9 грудня від артобстрілів не загинув жоден солдат. «Працює не тільки режим тиші, але й Мирний план. За час дії Мирного плану звільнено 1500 українських полонених. Не було б миру, не відомо, чи залишилися б ці люди живими», – сказав Президент.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.