П'ятниця, 29 Березень 2024


Верховна Рада наказала Кабміну погасити борги по зарплатах і пенсіях жителям територій, де проводиться АТО, і біженцям.

"До 31 грудня 2015 цим громадянам має бути погашена заборгованість з виплати заробітної плати, стипендій, пенсій, що утворилася в результаті проведення антитерористичної операції", - сказано в законопроекті №0962, який сьогодні у другому читанні підтримали 267 депутатів парламенту. Цей документ також вводить річний мораторій на примусову реалізацію житла жителів зони АТО та біженців з Донбасу.

Крім того, встановлено мораторій на нарахування та стягнення пені і штрафів  ЖЕКам в районі проведення АТО за спожиті енергоресурси.

Нагадаємо, що борги по зарплаті в Україні на 1 грудня досягли 2367000000 гривень. Це найвищий показник з квітня 2003 року, коли вони перевищували 2,4 млрд. Більше половини всієї суми заборгованості припадає на бунтівний Донбас, значна частина якого опинилася відрізаною від бюджету та фінансової системи України. У зв'язку з цим рішенням заборгованість із виплати заробітної плати за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів збільшилася на 12,1% порівняно з жовтнем, склавши на 1 грудня 433 млн гривень.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.