П'ятниця, 29 Березень 2024


Мобілізації в Україні підлягають військовозобов'язані жінки у віці від 25 до 50 років. У 2015 році їх теж закликатимуть до армії. Про це 13 січня на брифінгу розповів перший заступник начальника Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу Збройних сил України Володимир Талалай.

"У ході спланованих черг часткової мобілізації в армію можуть бути покликані жінки. Однак, у порівнянні із закликом чоловіків, існує одна відмінність. Граничний вік перебування в запасі для громадян жіночої статі становить 50 років, у той час як для чоловіків - 60 ", - зазначив генерал-майор Володимир Талалай.

Відзначимо, що до 50 років у запасі можуть перебувати жінки з офіцерськими званнями, для інших же військових звань цей вік становить 45 років.

Нагадаємо, що в Україні військовозобов'язаними є жінки, які за фахом мають медичну підготовку або підготовку, близьку до відповідної військово-облікової спеціальності за переліком, який визначений постановою Кабінету Міністрів України: телефоністи, радисти, оператори обчислювальної техніки, засобів вимірювань і метрології, картографи, геодезисти і т.п.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.