П'ятниця, 29 Березень 2024


Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення вирішив провести розгляд нового рішення, що скасує норму закону,  за яким зараз «забирають» у працюючих пенсіонерів 15% від соціальної допомоги.

Дана норма повинна функціонувати з 1 квітня по 31 грудня 2015 року. «Недоотримують» свої 15% пенсіонери різних категорій, включаючи ліквідаторів чорнобильської катастрофи.

У випадку скасування норми 800 тисяч працюючих пенсіонерів зможуть отримувати свої кошти у повному обсязі. 

В свою чергу, Голова Партії пенсіонерів України Микола Кукуріка закликає  народних депутатів терміново проголосувати за скасування обмеження на виплату пенсій працюючим пенсіонерам, яких в Україні майже 800 тисяч.

"Депутати не мають жодного морального права затягувати із голосуванням законопроекту про відміну податку з пенсій працюючим пенсіонерам та ігнорувати питання соціального захисту пенсіонерів в умовах тотального зростання цін.  Якщо індекс  споживчих  цін за підсумками 2014 року зріс на 24,9%, то вже в червні 2015 року в Україні він склав 100,4%.  Де-факто пенсіонери просто змушені працювати, щоб вижити, бо сама лише пенсія мізерна і не здатна забезпечити належний рівень існування людей пенсійного віку", - повідомив Микола КУКУРІКА.

Прес-служба Партії пенсіонерів України

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.