П'ятниця, 29 Березень 2024


Український парламент підтримав в цілому проект закону №2781 "Про внесення змін до статті 164 Податкового кодексу України щодо оподаткування пенсій інвалідів війни та інших категорій осіб". Таке рішення підтримали 229 народних обранців.

Законопроектом пропонується доповнити підпункт 164.2.19 статті 164 Податкового кодексу України нормою, згідно з якою не будуть обкладатися податком пенсії, що виплачуються учасникам бойових дій Другої світової війни, інвалідам війни та особам, на яких поширюється чинність статті 10 закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту ".

"З 1 січня 2015 на підставі закону №71 почалося оподаткування пенсій, розмір яких перевищує 3654 грн, у зв'язку з чим в даний час підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб і військовим збором пенсії близько 23 тисяч інвалідів війни і близько 7000 учасників бойових дій. В умовах різкого зростання цін на товари першої необхідності та ліки таке фіскальне навантаження на пенсії істотно обмежує можливості задоволення життєво н еобхідних потреб громадян похилого віку", - йдеться в повідомленні.

 

 

Прес-служба Партії пенсіонерів України

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.