П'ятниця, 29 Березень 2024


У Верховній раді зареєстровано законопроект №1076 про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо уточнення сфери застосування та удосконалення окремих положень передачі гуртожитків у власність територіальних громад і забезпечення реалізації житлових прав законними мешканцями гуртожитків).

«Цей законопроект дозволяє передавати гуртожитки у власність територіальних громад, а самі мешканці зможуть приватизувати своє житло. Планувалось, що ми винесемо його до сесійної зали ще у травні. Але довелось детальніше попрацювати, щоб робоча група могла врахувати усі пропозиції мешканців гуртожитків різних форм власності. Відбулися комітетські слухання щодо цих питань і ми з колегами вийшли на один узгоджений законопроект. Особливо тішать положення, які стосуються гуртожитків, які входять до статутних капіталів приватних підприємств. Нам важливо, щоб люди, які там живуть нарешті змогли володіти і розпоряджатися своїм майном», – розповіла Оксана Юринець.

За словами депутатки, у її 117-му окрузі є багато гуртожитків, тому вона добре обізнана із проблемами людей, які там проживають. Крім того Оксана Юринець нагадала, що у 2008 році Верховна рада уже приймала законопроект «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків» (№ 500-VI). У наступні роки до нього вносились зміни. Але дія закону не розповсюджується на гуртожитки, які входять до статутних капіталів товариств, які утворились в процесі приватизації. В той час, коли у таких гуртожитках. за оцінками різних експертів, живе близько півмільйона українців.

 

Джерело: ГРІМ

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.