П'ятниця, 29 Березень 2024


Діти, які підуть в школу в 2016 році, будуть закінчувати 12 класів. Саме такий термін навчання відповідає європейській та міжнародній практиці. Про це заявив Міністр освіти і науки України Сергій Квіт, повідомляє телеканал "СФЕРА-ТВ"

Подовження шкільного навчання освітяни пояснюють іноземним досвідом: в Європі 12-річна освіта є в більшості держав, в 45 країнах світу діти навчаються в школах і по 13 років. Крім того, кажуть, в 11-літню програму складно вмістити всі необхідні знання, а новими підходами освітяни хочуть, навпаки розвантажити учнів.

Святослав Сидорук, начальник відділу управління освіти і науки РОДА:

- Не секрет, що дітям дійсно не просто оволодіти тим об’ємом матеріалу, який стиснули в 11 років. Позитивним моментом є те, що діти впродовж довшого періоду будуть задіяні у навчальному процесі, а це, як показує практика іноземних країн, позитивно впливає на зменшення і злочинності.

Такі нововведення мають як позитивні сторони, так і складнощі, - зізнаються в обласному управлінні освіти і науки.

В Міністерстві освіти ж запевняють, що перехід на нову систему навчання відбуватиметься поступово. За цей час хочуть встигнути покращити матеріально-технічне забезпечення та кадровий склад навчальних закладів, аби 12 років навчання дійсно з користю пройшли для учнів.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.