Четвер, 28 Березень 2024


Останній тур Чемпіонату України серед аматорських команд для представника Рівненщини не мав жодного турнірного значення, "війну" було програно, тож залишалось лише залишити "поле бою" з вископіднятою головою. Суперник, до речі, був якраз підходящий.

До матчу команди підійшли з різним настроєм та кадровим наповненням. "Рух" - головний фаворит цьогорічної аматорської ліги, достроково забезпечив собі не лише місце у фінальній частині, але й першу сходинку у відбірковій групі, тому на гру у Сарнах взагалі можна було не їхати. Поспілкувавшись з деким із стану львівської команди чув різні версії: перша - поїдуть резервним складом "обкатати" молодь, друге - преміальні за перемогу ніхто не відміняв.

Судячи із стартового складу - правдивою виявився другий варіант. В складі гостей не було хіба що Макара, всі решта - пішли у бій. Щодо "Маяка", то в останніх іграх команда втратила цілий ряд ключових футболістів. Дорогою з Рівного до Сарн нарахували, що семеро "основних" пропустять матч з різних причин, серед них і капітан команди Артем Українець, і деригент та останній рубіж оборони - Ігор Носарєв та інші. Тож зійшлися на думці, головне, щоб не стати бразильцями у півфіналі мундіалю (матч з німцями якраз відбувся напередодні вночі, тож усі були під враженням).

Стартовий склад "Маяка" напевне більше нагадував заявку юнацької команди Сарн на чемпіонат області. В основі вийшов цілий ряд юних футболістів, які ще навіть школу не закінчили, і до цього часу взагалі навіть у "вісімнадцять" "Маяка" ніколи не потрапляли на матчі не те, що Чемпіонату України, але й обласних. Як сказав спортивний директор сарненчан Микола Харитонович: "Нічо, хай грають, набираються досвіду, де ж ще, як не в таких матчах".

Звісно, "кинуті під танк" молоді футболісти на перших хвилинах "стушувались", і їх "переляк" можна було бачити неозброєним оком. І взагалі, здалося, що господарі вийшли на матч якимись "приреченими". Вже на третій хвилині матчу гості як по нотам розіграли примітивну комбінацію з довгою діагоналлю, проходом по флангу та прострілом вздовж воріт, це все супроводжувалось декількома помилками молодих захисників, і Олег Шептицький як на тренуванні вколотив м`яча у сітку 0:1. З таким початком "привид" бразильців навис над стадіоном в прямому сенсі слова, навіть вболівальники про це почали говорити.

Бойовий дух господарів неабияк піднявся вже за десять хвилин після пропущеного голу. Саме троє юних сарненчан організували атаку від своїх воріт, а Артур Стахнюк не побоявся піти "до кінця", в оточенні захисників добиваючи м`яча у порожні ворота, після своєї ж першої невдалої спроби - 1:1. Судячи з реакції юного футболіста - це був його перший гол в житті в скалі "Маяка".

Не довго раділи сарненчани, бо вже за дві хвилини знову Олег Шептицький отримавши м`яча на лінії штрафного, не сильно, але точнісінько під саму штангу виконав ювелірний удар, як не намагався Олександр Симонович дістати м`яча, але це йому так і не вдалося 1:2. І це типу "Ви заб`єте скільки зможете, а ми скільки захочемо".

Зрозумівши, що втрачати вже немає чого, господарі заспокоїлись, і почали гнути свою лінію. І це почало в них виходити. Обидві команди не прагнули тягнути час, "тримати м`яча" тощо, кожне "володіння" відразу перетворювалось в атаку як в один бік, так і в інший, щоправда ефективність нападників обох суперників бажала бути кращою. Тож у першому таймі команди "супергольових" моментів так і не створили.

Другий тайм був набагато "веселішим". Гості мали декілька разів небезпідставно в розпачі хапалися за голови, адже було змарновано реальні нагоди збільшити рахунок. Щодо "Маяка", то у них "пішли" діагоналі, особливо з ліва на право, де "утюжив бровку" Дмитро Улянчук. Його зусилля були винагороджені на 67 хвилині. Він на льоту підхопив м`яча і в один дотик залишивши ні з чим захисника, другим - влучно пробив в нижній кут воріт - 2:2.

"Маяк" продовжував більшу частину своїх атак будувати через правий фланг, але здебільшого усе завершувалось положенням поза грою. Хоча, переглянувши відео, чітко видно, що декілька разів виходу віч на віч з кіпером гостей Юрієм Шевчуком не дозволяла "робота" бокового арбітра. Чи це така її кваліфікація, чи може щось з умислом - вирішувати не нам.

До основного часу головний арбітр компенсував аж п`ять хвилин, і розв`язка матчу наступила на 93. Триходівка "Маяка" після вкидання ауту, і Олексій Бриж опинився в штрафному майданчику, залишивши позаду усіх захисників, зреагувати на гарматний постріл нападника господарів у Юрія Шевчука шансів не було 3:2.

В час що залишився гості прагнули відігратися, але фінальний свисток арбітра застав в атаці саме сарненчан. Тож, в останньому турі "Маяк" здобув заслужену, ще й вольову перемогу над найсильнішим суперником, тим самим довівши собі, що є в команди потенціал, і якби не безглузді втрати очок по-ходу турнірної гонки, то команда цілком могла б розраховувати на місце у фінальній частині змагань.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.