П'ятниця, 29 Березень 2024


Цього літа на гостини до рідного міста приїхав рівнянин, а нині гравець іспанського баскетбольного клубу  "Валенсія"  Сергій Ліщук.

Чоловік  з дитинства ріс спортивним хлопцем. Спочатку грав у футбол, пізніше захопився баскетболом, бо зрозумів, що зі своїм ростом 2 метри 10 сантиметрів може стати зіркою баскетбольного майданчика. І не прогадав, сьогодні рівнянин Сергій Ліщук один із провідних баскетболістів країни.

Свою баскетбольну кар’єру хлопець розпочав у рівненському "Пульсарі", тоді паралельно ще грав і за команду рідного вишу – Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем’янчука. Згодом Сергій переходить до одеського "Хіміка", потім стає гравцем маріупольського "Азовмашу". Нині ж виступає за іспанську команду "Валенсія-баскет".

Згодом він вивчив і англійську, і іспанську. У Валенсії Сергій мешкає вже 5 років. На свою малу батьківщину, до Рівного, приїздить не часто, раз чи двічі на рік. Проте, запевняє, сонячна Іспанія ніколи не замінить йому рідних поліських просторів. Тому додому залюбки повернувся б, навіть попри те, що рівень українського баскетболу бажає кращого.

Джерело: МЕГУ

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.