Вівторок, 19 Березень 2024


Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Президентом Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мішелем Платіні.

Глава держави повідомив, що, повертаючись з аеропорту, побачив під стінами своєї Адміністрації півсотні футбольних фанів, які вимагали не віддавати кримські клуби Росії. "Я підійшов до них і пообіцяв боротися, щоб російський чемпіонат не відбувався у Криму, бо це наша земля", – сказав Глава держави. "Крим є і буде українським", – наголосив Президент.

Президент УЄФА Мішель Платіні повідомив, що УЄФА створив робочу групу з цього питання. Налагоджений постійний діалог між Президентом УЄФА та почесним Президентом Федерації футболу України Григорієм Суркісом, який також був присутній на зустрічі.

За словами Платіні, остаточне рішення буде ухвалено в рамках статутних норм УЄФА на засіданні керівництва УЄФА в Лозанні 4 грудня.

Президент Порошенко підкреслив, що для України важливо зберегти контроль над процесами з розвитку футболу в Криму. Петро Порошенко висловив думку, що для УЄФА важливо не бути втягнутим у нефутбольні баталії навколо півострова.

Співрозмовники також згадали Чемпіонат Європи з футболу 2012 року. Мішель Платіні відзначив, що він був "дуже успішним" та "одним з найкращих в історії УЄФА". Петро Порошенко поділився своїми спогадами про матч Україна-Франція, який відбувався у Донецьку. "Після гри, після неймовірної зливи вночі ціле місто було сповнене людьми. На багатьох були українські прапори, шарфи, і весь Донецьк співав український гімн. У той день Донецьк був українським як ніколи. Дуже хочу побачити такий Донецьк знову", – сказав Президент, наголосивши, що футбол створює неймовірну атмосферу єдності та патріотизму.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.