П'ятниця, 29 Березень 2024


У Рівному пройшов черговий осінній обласний спортивний фестиваль серед підліткових клубів, що діють за місцем проживання. Його традиційно двічі на рік проводить комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради в рамках Всеукраїнських масових спортивних заходів для молоді «Здорова молодь – здорова нація». 

Цього разу організатори, готуючись до фестивалю, значно оновили його спортивну програму. Поряд з традиційними естафетами «Фітбол», «Футбол», «Баскетбол», до неї було включено ряд нових. Вони поєднали елементи різних видів спорту та рухової активності таким чином, щоб надати дітям з різним рівнем фізичної підготовки можливість виявити свої здібності і бути конкурентно-спроможними у спортивному протистоянні на дистанціях естафет. Адже частина клубів, що беруть участь у фестивалі, не мають спортивної спрямованості, а об’єднують підлітків на основі інших інтересів і захоплень. Тому організатори намагалися все облаштувати так, щоб кожен учасник змагань зміг відчути азарт суперництва та мав шанс на перемогу, щоб усім було цікаво, весело і, головне, корисно для здоров’я. 

Традиційно команди підліткових клубів складалися з хлопців та дівчат віком 11-14 років. Взяти участь у змаганнях виявили бажання 10 команд з різних куточків Рівненщини. На урочистому відкриті фестивалю його учасників привітав директор комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради, голова Відділення Національного олімпійського комітету у Рівненській області Микола Петренчук. Він побажав дітям спортивного завзяття та удачі, веселих і успішних стартів. 

Після цього впродовж кількох годин у спортивному залі, де проходили змагання, панувала атмосфера завзятого суперництва. Спершу учасники демонстрували свою згуртованість та злагодженість у командних естафетах. Потім діти змагалися у індивідуальних конкурсах, кількість яких цього разу була збільшена. 

Врешті, переможці в усіх видах змагань були визначені. Репутацію найбільш спортивного знову підтвердив підлітковий клуб «Сокіл» з смт Квасилів Рівненського району. Дві його команди опинилися на п’єдесталі пошани. Своєрідною сенсацією стало те, що незаперечним переможцем стала команда «Сокіл - 2», яку складали молодші учасники Квасилівського підліткового клубу. Їхні старші одноклубники з команди «Сокіл» були змушені задовольнитися другим місцем.  Третя сходинка п’єдесталу пошани дісталася команді «Чемпіон» з села Семидуби Дубенського району.

Переможцями індивідуальних спортивних конкурсів стали Анастасія Тишковець і Олександр Бортнік з підліткового клубу «Юність» (м. Сарни), Анастасія Кучер з команди «Гармонія» (м. Рівне) та учасник команди «Сокіл» Вадим Хомич.

Переможцям і призерам дісталися дипломи, кубки та медалі від КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх». Звитяжці отримали також призи від Відділення НОК України у Рівненській області. Всім учасникам фестивалю нагородою стали хороший настрій, задоволення від спілкування з однолітками та пам’ятні сувеніри. 

 

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.