Вівторок, 19 Березень 2024


До 31 грудня 2014 року кожен громадянин України буде віддавати 1,5% своєї зарплати для потреб країни.

Військовий збір – не вигадка українського уряду. Це світова практика. Наприклад, є таке поняття, як поштово-податкова марка. Військовий податок було введено у СРСР у 1941 році.
Підлягають оподаткуванню всі нарахування, пов’язані із оплатою праці найманих працівників (зарплата, премії, матеріальні допомоги, компенсації за невикористані відпустки, «лікарняні» тощо). Механізм сплати військового збору простий – про це має потурбуватися роботодавець.

Якщо виграєте у державній(недержавній) лотереї, то вам автоматично видадуть суму меншу на 1,5%. У цьому випадку про сплату має подбати податковий агент. Військовий збір також стосується і цивільно-правових договорів на виконання певних робіт і послуг.

До речі, сплачуватимуть військовий збір і фізичні особи, котрі не є громадянами України, але одержують зарплату на теренах нашої країни, зокрема Рівненщини.

Військовий збір не утримується з благодійних внесків, із пенсій, із стипендій, із державних цільових допомог (зокрема військовослужбовцям, призваних за мобілізацією, та членам їхніх родин). Не стягуватиметься він із «лікарняних» по вагітності та пологах, із виплат за оренду майна громадян. Будь-які інші доходи громадян, одержані від купівлі-продажу, обміну, дарування майна (квартири, наприклад, чи автомобіля), – розповідає в.о. начальника Головного управління Міндоходів у Рівненській області Дмитро Зайцев.

Варто зауважити, що громадянам при цьому не треба звітуватися, а також вони не нестимуть відповідальності за своєчасність та повноту сплати цього податку фінустановою.

Даний збір запроваджується з метою забезпечення заходів із підвищення обороноспроможності нашої держави, Збройних сил. Упевнений, що Держказначейство спрямує кошти громадян на найнеобхідніше.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.