П'ятниця, 29 Березень 2024


З 31 липня 2014 року Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України разом з Програмою Ради Європи «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні» оголосили Конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування у 2014 році».

Метою конкурсу є відбір, відзначення і поширення кращих практик і корисних ініціатив органів місцевого самоврядування з питань соціально-економічного розвитку територій.

Відбір кращих практик цьогоріч проводитиметься за трьома напрямками: енергозбереження та енергоефективність; влада та бізнес: сприяння, партнерство; влада та громада: інформування, діалог, участь.

Основні завдання Конкурсу – сприяння в набутті нових знань, обміну досвідом органів місцевого самоврядування; публічне визнання досягнень органів місцевого самоврядування; поширення кращих практик та корисних ініціатив органів місцевого самоврядування, спрямованих на розвиток територіальних громад.

Органи місцевого самоврядування – переможці Конкурсу матимуть змогу презентуватимуть свої практики та будуть нагороджені відзнаками Мінрегіону та Програми Ради Європи «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні». Представники найкращих проектів отримають можливість взяти участь у навчальній поїздці за кордон.

За підсумками Конкурсу буде видано збірку «Кращі практики місцевого самоврядування», до якої буде включено опис проектів і програм переможців. Також матеріали кращих практик будуть опубліковані на офіційному веб-сайті Міністерства та Інтернет-сторінках партнерів Конкурсу.

Для участі у Конкурсі потрібно заповнити конкурсну заявку, яка знаходиться на сайтах Мінрегіону та його партнерів (www.minregion.gov.ua, www.slg-coe.org.ua, uaror.org.ua, auc.org.ua, www.vassr.org) і надіслати її до 22 вересня 2014 року електронною поштою на адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. .

Конкурсні заявки мають бути підписані посадовою особою, уповноваженою представляти орган місцевого самоврядування, та завірені його печаткою. Орган місцевого самоврядування може подати декілька заявок на Конкурс, але не більше однієї за кожною із тем.

У Конкурсі 2014 року беруть участь практики, реалізовані у період із 2012 по 2014 роки.

Додаткову інформацію по Конкурсу можна отримати за тел. 044-303 99 16; 044-590 47 76.

Довідково:

Упродовж 2012-2013 років Конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування впроваджувався Центром експертизи реформ місцевого самоврядування Ради Європи в рамках Програми «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні». Проведення таких конкурсів є загальноєвропейською ініціативою, яку з 2012 року підтримує і Україна як держава – член Ради Європи.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.