П'ятниця, 29 Березень 2024


Військові об’єкти Рівненського, Дубенського і Сарненського гарнізонів Рівненської області, які перебувають на балансі квартирно-експлуатаційного відділу міста Рівне, до опалювального сезону повністю готові. 

Зокрема, військові комунальники до зимового періоду підготували близько тисячі будівель казармено-житлового фонду, 13 котелень, 15 кілометрів тепломереж, до 20 кілометрів водопровідних мереж, 13 кілометрів каналізаційних мереж, понад 200 кілометрів ліній електропередач та 33 трансформаторні підстанції.

 Ми готові розпочати опалювальний сезон хоч сьогодні, – зазначив начальник квартирно-експлуатаційного відділу міста Рівне підполковник Олег Падитель. - Усі котельні, серед яких три газових, а решта працює на твердому паливі, перевірені та готові розпочати опалювання за першою командою. Також, на виконання вимог вищого керівництва держави, газові котельні дообладнані резервними котлами на твердому паливі. Ми заготовили достатню кількість вугілля і дров, що дозволить навіть за найскрутніших умов автономно забезпечувати теплом оселі та робочі місця військовослужбовців понад три місяці. 

За словами посадовця, заборгованість за спожиті комунальні послуги у гарнізонах відсутня. Навіть більше, вже передбачені кошти за спожиті енергоносії до кінця року. 

Для підготовки до зимового періоду було затрачено близько 600 тисяч гривень. В усіх будівлях, якими опікується КЕВ м. Рівне, вже працюють лічильники обліку енергоносіїв. Проведено ремонт у восьми котельнях, на найбільш проблемних будинках замінено покрівлі. Заздалегідь було оновлено аварійні ділянки теплових мереж та проведено комплекс підготовчих робіт.

Узимку навантаження збільшується і на мережі електропостачання. Тому й у цій сфері військові комунальники виконали роботи: відремонтували трансформаторні підстанції, зовнішні повітряні лінії електропостачання з підпорами, кабельні лінії, електрощитові. Провели ізоляцію мереж холодного водопостачання. Також, до зимового періоду експлуатації підготовлено п’ять гуртожитків для військовослужбовців.

Варто додати, що у Рівненському, Дубенському та Сарненському гарнізонах триває навчання військовослужбовців, які відібрані на виконання робіт у опалювальний сезон. У кожному місті сформовано оперативні групи та ремонтні бригади. А коли температура повітря понизиться, КЕВ м. Рівне передбачає цілодобове чергування аварійно-відновлювальних бригад.

Військовослужбовці поступово повертаються після участі в антитерористичній операції на сході України до місць постійної дислокації в рамках мирного плану Президента України. А тому ми робимо усе можливе, аби нашим героям як в оселях, так і в частинах, було тепло і затишно, - підсумував підполковник Олег Падитель.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.