Вівторок, 19 Березень 2024


В Громадському прес-центрі «За чесні вибори-2014!» в Рівному пройшов перший брифінг щодо початку дня голосування під час позачергових виборів народних депутатів України в Рівненській області. Своїми думками поділилися голова правління РОГО КВУ Олексій Горецький та кандидат у народні депутати від Блоку Петра Порошенка у ВО №153 Олексій Муляренко.

Як повідомив Олексій Горецький, голосування розпочалося вчасно, навіть на деяких дільницях зранку спостерігалися черги. Деякі виборці прийшли на дільниці за літнім часом, їм довелося годину чекати – виборче законодавство у цьому випадку члени дільниць не порушували, голосування розпочалося рівно о 8.00.

«Однак, наші спостерігачі повідомляють про перші порушення виборчого законодавства, - каже пан Горецький. – Приміром, надійшло повідомлення про замінування виборчої дільниці в обласній лікарні, всі служби спрацювали досить оперативно, щоб провести необхідне обстеження і переконатися, що все гаразд. Є чимало випадків, коли незнята виборча агітація. Це стосується здебільшого мажоритарників, і таких випадків є немало. По місту Рівному встановлено факт, коли виборці намагалися винести виборчі бюлетені – це стосується дільниці на вулиці Степана Бандери. І це серйозне порушення законодавства».

Крім того, Олексій Горецький повідомив, на виборчих округах працює майже сто спостерігачів, у тому числі 14 мобільних груп від РОГО КВУ.

Кандидат у нардепи у ВО 153 Олексій Муляренко зазначив:

«На сьогодні вкрай важливо, щоб вибори відбулися чесно і прозоро для того, щоб вся спільнота побачила, що в нас законна і прозоро обрана нова Верховна Рада. Стосовно прогнозів, то нічого говорити не буду. Ми якісно відпрацювали передвиборчий термін, результати отримаємо після підрахунку голосів.

Крім того, виходячи з того, що нині маємо зміни до законодавства, які передбачають до 8 років ув’язнення за порушення Закону про вибори, я звертаюся до всіх, хто хоче робити щось незаконне, подумайте, чи варто це восьми років позбавлення волі».

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.