Четвер, 28 Березень 2024


Не секрет, що питання переселенців стоїть досить гостро. Люди прибувають щодня. Більшість змушені приїжджати туди, де у них немає ні рідних, ні знайомих. Багато людей надають благодійну допомогу постраждалим. Хто речами, хто грошима. Таким чином, переселенців забезпечують речами першої необхідності, інформує сайт Vsemisto.info.

Ситуація на сході все погіршується, тому звідти прибуває все більше біженців. Також продовжують прибувати і з тимчасово окупованого Криму. Більшість громадян  не мають змоги придбати чи орендувати житло. Вони звертаються в спеціальні пункти, де реєструються і отримують статус біженця. Саме за допомогою цих пунктів вони мають можливість отримати матеріальну допомогу: теплі речі, їжу і тимчасове житло. У волонтерському русі беруть участь деякі готелі, гуртожитки і санаторії. На жаль, складно вмістити всіх переселенців відразу. Але, все ж, наша область має можливість забезпечити людей дахом і їжею.

На даний момент є наступна кількість вільних місць у Рівненській області:

Гуртожиток - 131
Готелі - 4
Будинки садибні - 64
Бази відпочинку - 18
Санаторії - 150
Інше - 304
Всього місць: 671 (житло від держави).

Такі показники на сьогоднішній день. Це прекрасні цифри. З питань отримання тимчасового житла звертайтеся в управління міграційної служби або на урядову гарячу лінію 0 800 507 309. Також там порадять, де працює склад, на якому є теплі речі, постільна білизна, посуд і їжа. Все це можна отримати з довідкою, яка свідчить про те, що людина має статус біженця. Такі склади регулярно поповнюються речами від благодійників. 

Всі бажаючі запропонувати свою допомогу можуть звернути до відповідної установи. Тільки об'єднавшись можна впоратися з ситуацією. У єдності – сила.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.