П'ятниця, 29 Березень 2024


Чиновники управління архітектури Рівного «нагріли» державу майже на мільйон гривень. Вони протягом двох останніх років незаконно роздавали дозволи на розміщення у місті кіосків, повідомляє західноукраїнський інформаційний портал Press-центр.

Чиновники видавали паспорти прив’язки кіосків до земельної ділянки, незважаючи на те, що під кіоски підприємцям не була відведена земля. Загалом вони видали 94 таких паспорти, завдавши державі збитків на понад 750 тисяч гривень.

Під підозри потрапили заступники начальника управління містобудування та архітектури Сергій Боліщук та Віктор Вівсяник, котрий одночасно є депутатом міськради від партії "УДАР", а також призначений у квітні цього року на посаду начальник управління Сергій Семенець.

Викрили ці порушення посадовців працівники слідчого управління УМВС України в Рівненській області. В ході досудового розслідування вони встановили, що в діях службовців вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України (використання службового становища всупереч інтересам служби, в інтересах суб’єктів підприємницької діяльності, що спричинило тяжкі наслідки). За це їм загрожує штраф від 6800 до 15300 гривень, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі спеціальною конфіскацією.

-    Ініціатором відкриття цього кримінального провадження був я, - повідомив міський голова Рівного Володимир Хомко. – Адже до мене прийшли люди і сказали: «Дарма ви дозволили поставити там-то два кіоски». Я був здивований, бо дозволів на їх розміщення не давав. В результаті з’ясувалося, що від мого імені людям незаконно видали 94 дозволи на встановлення кіосків. Нині один з підозрюваних у цьому правопорушенні пішов у декретну відпустку, інші переховуються. У всіх них міліція провела обшуки. До речі, цікаво, що за незаконні дозволи на розміщення кіосків міліція кримінальне провадження відкрила. А ось щодо того, що 120 кіосків у місті встановлені взагалі без дозволів, такого провадження немає. Хоча це – незаконне захоплення землі. Думаю, що якби хоча б проти одного такого власника незаконно встановленого кіоску відкрили кримінальне провадження, таких порушень більше не було б.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.