Четвер, 28 Березень 2024


На виконання доручення голови обласної ради Михайла Кириллова здійснено аналіз участі депутатів у засіданнях постійних комісій та сесій обласної ради упродовж 2014 року.

Найкращі показники участі у роботі сесій мають депутати: Валентин Крока, Віктор Ольховик, Степан Павлюк які за два роки не пропустили жодного засідання постійних комісій, членами яких вони є, та пленарних засідань сесій облради. Участь у всіх пленарних засіданнях сесій у 2013-2014 роках також взяли Михайло Кириллов та Олег Скороход.

Натомість найгірші показники відвідуваності стабільно демонструє депутат Андрій Котельник, який упродовж 2013-2014 років не був на жодному засіданні постійної комісії з питань молодіжної політики, фізичної культури і спорту, членом якої він є, та взяв участь лише в одному пленарному засіданні сесії облради в 2013 році та в одному – у 2014 році.

- У 2014 році зросла активність депутатської діяльності у частині розробки та подання проектів рішень з різноманітних питань. Якщо у минулому році на розгляд сесій подано 25 проектів рішень, які були підтримані, то у 2013 лише 7 проектів рішень з яких підтримано лише 6 і це на фоні спаду відвідуваності сесій екс-регіоналами, які після Революції гідності забули про свій депутатський обов’язок, - розповідає голова Рівненської обласної ради Михайло Кириллов.

Довідково:

У 2013 році відбулось 7 пленарних засідань сесій облради, у ході яких прийнято 281 рішення, а у 2014 – 14 пленарних засідань та прийнято 294 рішення (станом на 19/12/2014р.).

Станом на 19/12/2014 року обласною радою шостого скликання на 29 сесіях (37 пленарних засіданнях) загалом прийнято 1420 рішень.

У 2014 році відбулись якісні зміни у складі постійних комісій – ліквідовано постійну комісію з питань розвитку підприємництва та  залучення інвестицій (голова Шатов О.В.) та створено постійну комісію з питань архітектури, будівництва, благоустрою та залучення інвестицій, головою обрано Файфуру Б.М.

Впродовж 2014 року профільні постійні комісії облради працювали досить активно:

 

2013 р.

2014 р.

Постійна комісія з питань бюджету, фінансів та податків  (голова Кособуцький О.М. (2013р.), заст.. голови Дубас П.А. (2014р)

9

9

Постійна комісія з економічних питань та комунальної власності (голова Мініч Г.І.)

5

9

Постійна комісія з питань архітектури, будівництва, благоустрою та залучення інвестицій (голова Файфура Б.М.)

-

6

Постійна комісія з питань аграрної політики, земельних відносин  та розвитку села (голова Брошук І.С.)

3

3

Постійна комісія з питань екології, природокористування, охорони навколишнього середовища (голова Грицайчук В.П.)

4

3

Постійна комісія з питань соціальної політики та захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи (голова Ольховик В.Г.)

3

7

Постійна комісія з питань охорони здоров’я,  материнства та дитинства (Веляник В.В.)

4

5

Постійна комісія з питань  молодіжної політики, фізичної культури і спорту (голова Хомич О.В.)

3

7

Постійна комісія з питань науки, освіти, культури і духовності (голова Левицька С.О.)

4

6

Постійна комісія з правових питань, гласності,депутатської діяльності, етики  та Регламенту (голова Молчан С.П.)

4

7

Постійна комісія з питань місцевого самоврядування, розвитку територій та європейської інтеграції (голова Крока В.І.)

4

6

Постійна комісія з питань розвитку підприємництва та  залучення інвестицій (голова Шатов О.В.)

4

-

З початку 6 скликання депутати подали 345 депутатських запитів, які були підтримані відповідними рішеннями обласної ради. Найбільшу кількість депутатських запитів подали депутати: Шатов О.В. – 25, Кириллов М.М.– 18, Гаврищак Й.В. -16, Андріюк О.М. – 15. Не подали жодного запиту депутати: Берташ В.М., Богданович Ю.А., Грицайчук В.П., Данильчук О.Ю., Дубас П.А., Іванісов Р.В., Івашинюта О.М., Качановський С.М., Кисіль В.М., Кічатий Ю.С,, Котельник А.М., Красько М.В., Левицька С.О., Мазяр Т.П., Нестереноко О.М., Пасічник І.Д., Сад С.І., Сивий Р.П., Солодчук І.З., Сосюк Ю.П., Ткачук О.Л., Юхименко А.О. (всього 22 депутати).

Спостерігається зростання активності депутатської діяльності у частині розробки та подання проектів рішень з різноманітних актуальних питань - у 2014 році подано на розгляд сесій 25 проектів рішень, які були підтримані, проти 7 проектів рішень у 2013 році (підтримано - 6). Найбільшу кількість проектів рішень підготував та подав на розгляд Брошук І.С. (5 шт.), Павлюк С.І. (4 шт.), по 3 проекти рішень підготували Ольховик В.Г., Хомич О.В. Загалом у 2013 році проекти рішень подали 7 депутатів, у 2014 році – 9 депутатів.

Щодо участі депутатів у роботі сесій обласної ради слід відмітити наступне.

Найвищі показники участі у роботі сесій мають депутати: Крока В.І., Ольховик В.Г., Павлюк С.І. які за два роки не пропустили жодного засідання постійних комісій, членами яких вони є, та пленарних засідань сесій облради. Участь у всіх пленарних засіданнях сесій у 2013-2014 роках також взяли Кириллов М.М. та  Скороход О.І.

Найгірші показники відвідуваності стабільно демонструє депутат Котельник А.М., який упродовж 2013-2014 років не був на жодному засіданні постійної комісії з питань молодіжної політики, фізичної культури і спорту, членом якої він є, та взяв участь лише в одному пленарному засіданні сесії облради в 2013 році та в одному – у 2014 році. Не бере участі у роботі постійної комісії з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку села депутат Корилкевич Д.М., який у 2013-2014 роках не був на жодному її засіданні. Також Корилкевич Д.М. взяв участь у роботі лише 3-х пленарних засідань сесій у 2013 році (з 7) та 3-х – у 2014 році (з 12).

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.