Четвер, 28 Березень 2024


Загальна кількість земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, права оренди на які будуть виставлені на продаж на конкурентних засадах територіальними органами Держземагентства України, станом на 16 січня 2015 року становить 3663 наділи площею 72,2 тис. гектара.

Наразі лідером серед регіонів є Черкащина – в області вже підготовлено для продажу прав оренди на аукціонах 628 наділів. У Харківській області до переліку внесено 344 земельні ділянки, у Рівненській – 340, Херсонській – 331. 

За обсягом сільгоспземель, права оренди на які планується виставити на продаж, є Херсонська область – 11668 га, Черкаська область – 8509 га, Рівненська область – 5062 га, Сумська область – 4575 га та Дніпропетровська область – 4096 гектарів.

Перелік ділянок регулярно уточнюється Держземагентством та його територіальними органами в регіонах з урахуванням наявності вільних інвестиційно-привабливих земельних ділянок зазначеної категорії. 

Нагадаємо, що кошти від продажу прав на земельні ділянки, які включені до переліку, спрямовуються до місцевих бюджетів у вигляді орендної плати.

Із переліком земельних наділів у розрізі областей можна ознайомитися на веб-сайті Держземагентства України (у розділі “Земельні торги” – “Перелік земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, права на які плануються продавати на земельних торгах”). Щодо кожної ділянки надана вичерпна інформація із зазначенням місця розташування, площі, кадастрового номера та її цільового призначення.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.