Четвер, 28 Березень 2024


Співробітниками слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області закінчено досудове розслідування по кримінальному провадженню за ст. 204 КК України. 

В ході досудового розслідування встановлено, що гр. Д., житель Рівненського району, являючись суб’єктом господарської діяльності, не маючи ліцензії на виготовлення та реалізацію алкогольних напоїв та тютюнових виробів, у порушення п.5 ст.226 Податкового кодексу України незаконно придбав з метою збуту, зберігав з цією метою та збував незаконно виготовлені алкогольні напої. 

В ході обшуку за місцем проживання та здійснення господарської діяльності гр. Д. виявлено та вилучено 640 пляшок фальсифікованої горілки, пластмасові ємкості по 220 л., 20 л. та 5 л., заповнені рідиною із характерним запахом спирту. Крім того, під час обшуку  автомобіля «Volksvagen», який використовувався для  транспортування фальсифікованої горілки, виявлено та вилучено 880 пляшок горілки, пластмасові ємкості по 5 та 6 л., заповнені рідиною із характерним запахом спирту. 

Всього в ході обшуків виявлено та вилучено ТМЦ на суму понад 100 тис. грн., в тому числі 565 л. рідини з характерним запахом спирту, 1520 пляшок готової алкогольної продукції. 

Згідно висновків судово-хімічної експертизи вилучені алкогольні напої не відповідають ДСТУ. 

Громадянина Д. повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 204 КК України, а кримінальне провадження направлено до суду. 

Законодавство України за зберігання, збут, а також транспортування з метою збуту підакцизних товарів передбачає кримінальну відповідальність у вигляді штрафу від 1000 до 2000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно виготовленої продукції. 

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.