Вівторок, 19 Березень 2024


“Революція гідності”, під час якої мільйони українців повстали проти диктаторського та ненажерливого режиму Віктора Януковича нічому не навчила новоспечених місцевих чиновників, які прийшли у владні крісла на хвилі Майдану. Сьогодні, як і за часів минулої влади продовжується процес віджимання бізнесу у місцевих підприємців “чиновниками” з Майдану. 

Одним з таких чиновників є заступник голови Березнівської районної ради, представник ВО “Батьківщина” Людмила Пилипчук. Пані Пилипчук стала заступником голови райради вже після Євромайдану, але в результаті змови партії “Батьківщина” з депутатами районної ради, які ще вчора представляли Партію Регіонів, та мають стабільну більшість у райраді. 

Людмила Петрівна прийшла у владу з бізнесу. Основним видом її діяльності до приходу в чиновницький кабінет було постачання продуктів для харчування у освітні заклади району, а це як Вам відомо шановні наші читачі лакомий кусочок районного бюджету. Чимало нарікань в той час було і до якості постачаємих нею продуктів, і до завищених цін на них

Посівши посаду заступника голови районної ради Людмила Пилипчук згідно законодавства не має права займатися підприємництвом і тому вирішила переоформити договори на постачання продуктів харчування в освітні заклади на свого чоловіка. Однак, як показав час та ситуація, що склалася на теперішній час, Людмила Петрівна вирішила не тільки отримувати прибутки від того, що вже мала, а це ряд освітніх закладів району, а і “завоювати” нові заклади, у яких вже працювали інші місцеві підприємці. Якщо охарактеризувати ситуацію одним словосполучення, то по простому виходить - “віджати бізнес” у інших. 

Приглянувся до вподоби Людмилі Пилипчук Березнівський агротехнічний ліцей-інтернат, продукти харчування до якого останні роки поставляв молодий підприємець Віталій Мельник. І варто зазначити, що справлявся зі своїми обов'язками сумлінно, відповідально ставився до своєї справи — продукти були належної якості, ціни помірні, на св'яткові заходи, що проводилися у ліцеї-інтернаті з власної ініціативи виділяв подарункові набори та матеріальну допомогу. Нарікань зі сторони дирекції навчального закладу не було. Однак, без пояснення причин в кінці минулого 2014 року договір на постачання продуктів харчування дирекцією агротехнічного ліцею не було продовжено. Як виявилося пізніше, через те, що керівництво закладу підписало новий договір із чоловіком заступника голови райради Андрієм Фурсяком

“В кабінеті заступника голови районної ради Людмили Пилипчук нас просто було поставлено перед фактом, що харчування в агротехнічний ліцей-інтернат відтепер буде постачати її чоловік Андрій Фурсяк, і по іншому не буде. Людмила Петрівна сказала, що має двох дорослих дітей, їх потрібно кормити, та їй потрібні кошти на їх навчання в університетах. Саме для цього, їй і потрібен агротехнічний ліцей-інтернат, просто як засіб для заробляння грошей”, - зазначив підприємець Віталій Мельник.

За словами Віталія Мельника такі дії просто недопустимі. Адже, якщо чиновник при владі, то про який бізнес, де заробляються кошти з державного бюджету може йти мова. 

“Коли мій тато, Микола Петрович Мельник був при владі, очолював районну раду протягом 2006-2010 років, то тоді жоден з наших родичів не брав участі у підприємницьких процесах пов'язаних з бюджетними коштами. У цьому легко переконатися, варто тільки проглянути відповідні договори та документи за ті роки. А сьогодні, просто йде банальний “рейдерський захват” бізнесу, та банальне “розпилювання” бюджетних коштів. А тут вже попахує корупцією і відповідальністю за неї”, - продовжує Віталій Мельник.

Як стало відомо, нині ряд громадських організацій готують відповідне звернення до прокуратури та правоохоронних органів стосовно правомірності дій заступника голови Березнівської райради Людмили Пилипчук. Вони вимагатимуть прозорого та чесного, на конкурсній основі розподілу постачання продуктів для харчування у освітні заклади району серед місцевих підприємців.

“Рівненським новинам” вдалося взяти коментар у заступника голови районної ради Людмили Пилипчук. Ось що Людмила Петрівна відповіла з цього приводу: “Я ні у кого не “віджимала” бізнес. Це неправда. Дирекція закладу сама виявила бажання працювати з моїм чоловіком, Андрієм Фурсяком. Стосовно корупційних дій, то їх тут не бачу, адже заклад безпосередньо підпорядковується відділу освіти райдержадміністрації, а не районній раді, і ніякого впливу хто з ким працюватиме у цьому напрямку ми не маємо. Жодного. Нехай звертаються у прокуратуру, та ще куди хочуть, я цього не боюся, бо знаю, що права”.

Викликає здивування той факт, що дирекція агротехнічного ліцею-інтернату виявила бажання співпрацювати з чоловіком Людмили Пилипчук лише після того, як вона опинилася у чиновницькому кріслі. До того, їх все влаштовувало у співпраці з Віталієм Мельником, ніяких нарікань не було. А тут таке дивне бажання виникло. З чого б це? Як правильно написав нещодавно у одній зі своїх публікацій місцевий громадський активіст Василь Ящук: НЕ ТИХ МАЙДАН ДОПУСТИВ ДО КОРИТА!

Коментарі:

Коментарі   

+7 # Свідомий 26.01.2015, 15:14
:-x НЕ ЗАВЖДИ ТАК БУДЕ!!!!!!1
Мабуть Віталька забув як і від кого отримав попередні доровори на постачання (криша прогнила)
А заробляти на дітях сиротах........ .
От такі у нас бізнесмени (а може спекулянти).
Коли вже наїстеся ??????????????? ??
Відповісти
0 # українець 26.01.2015, 18:40
"Свідомий ", ти що, за Пилипчучку -підстилку??? Що мало у нас підприємців у районі??? А та продажна, так звана "Майдановка", хай працює на чиновницьку зарплату 2тисячі, а не дітей -сиріт обдерти!!!.Чере з таких відбросків суспільства і страдає наша ненька -Україна!!!!!
Відповісти
0 # Свідомий громадянин 26.01.2015, 15:39
В таких випадках потрібно на рівні закону передбачити і заборонити бюджетним організаціям мати справу з родичами посадових осіб аж до п'ятого коліна. Ну а відповідним службам потрібно роботу свою виконувати належним чином.
Відповісти
-1 # Яків 26.01.2015, 21:22
Одне вже з допомогою таких же самих майже пролізло, а друге ще по Березному з сумкою кругами ходить, бо ніяк не може добратися до корита. Молися народ щоб завтра цей тандем не вискочив на районний Олімп, бо якщо дорвуться - всім хана!
Відповісти
0 # українець 27.01.2015, 18:12
ЗАЯВА активістів про райраду та чиновників у Надслучанському віснику це "показуха" на люстрацію .Ви ж на сесії присутні, чому ще досі на посадах хабарник Піддубний, Ковальчук з освіти,злодюга в законі Цьомко??Пилипчу к -"мічена" з бюджету видерла до 8 тис зарплату??
За які заслуги Мельнику, Піддубному та їм подібним "злили"квартири .Мандяра обікрав бюджет району і ще не під слідством.
Чого не блокуєте регіоналів , щоб не голосували і розігнати районну раду. Як така, то краще ніякої . Хлопці дійте, а не говорите!!!! Ми підтримаєм!!!
Відповісти

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.