Четвер, 28 Березень 2024


Фракція «Батьківщина» пропонує Верховній Раді невідкладно внести зміни до законодавства, аби в Україні почалася справжня, а не декларативна децентралізація та реформи на місцях. За словами народного депутата України Сергія Євтушка, Державний бюджет на 2015 рік, нещодавні зміни до Бюджетного та Податкового кодексів призвели лише до подальшої «централізації» повноважень та фінансових ресурсів.

А тому «Батьківщина» вимагає оголосити четвер наступного пленарного тижня у парламенті Днем місцевого самоврядування.

«На цьому засіданні ВР ми наполягаємо на прийнятті 9-ти законопроектів, розроблених «Батьківщиною» у співпраці з представниками громад та органів місцевої влади, які дозволять істотно розширити, насамперед, фінансову самостійність громад, що є головною запорукою високих стандартів якості життя у селі, селищі та малому місті, - наголосив народний депутат.

Мова йде про: проекти законів про внесення змін до Бюджету-2015; про внесення змін до Бюджетного та Податкового кодексів; два закони, які унормовують земельні відносити; закон про боротьбу з корупцією у земельній сфері; закони, спрямовані на економічне посилення сільських і селищних громад, що пов’язано з поліпшенням умов господарювання фермерів та сільських домогосподарств.

Необхідність цих змін зумовлена тим, що після ухвалення бюджету-2015 реальне фінансування 95 відсотків сільських, селищних та міських громад значно погіршилося.

Варто додати, що під зазначені законопроекти команда «Батьківщини» віднайшла додаткові джерела фінансування, тож бюджет країни після їх прийняття залишиться збалансованим. 

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.