П'ятниця, 29 Березень 2024


За минулий рік структура пропозиції на ринку нерухомості Рівненщини суттєво змінилася. Аналітики OLX дослідили основні тенденції ринку нерухомості Рівненської області.
 
У цілому, порівняно з 2013 роком пропозиція житлової та нежитлової нерухомості на Рівненщині зросла на 25%. Однак відбулося це за рахунок суттєвого зростання кількості об’єктів для оренди, не продажу. Так, кількість оголошень на OLX щодо оренди квартир виросла в 3 рази, щодо оренди будинків – в 2,6 раз, щодо оренди гаражів і стоянок – у 2 рази.
 
Якщо 2013 року основну частку ринку займали пропозиції щодо продажу квартир (53,6% оголошень категорії «Нерухомість»), то 2014 року більшість рівнян не продають своє житло, а здають його в оренду. Кількість виставлених на продаж квартир скоротилася в 1,5 рази порівняно з 2013 р. За рік ціни на житло на вторинці піднялися в гривні в середньому на 70%. Так, у січні 2014 1-кімнатну квартиру в Рівному можна було придбати за 228 391 грн. Уже в кінці року за подібну квартиру просили 389 382 грн. Хоча в доларовому еквіваленті ціни на житло залишилися на тому ж рівні, а в деяких випадках навіть знизилися.
 
Водночас більше нових пропозицій з’вилося щодо продажу землі, приміщень та кімнат.

Падіння пропозиції спостерігається в регіоні з початку року. Так, кількість нових оголошень на OLX в категорії «Нерухомість» у Рівненській області зменшилася на 18,5% порівняно з груднем 2014 р.
 
На даний момент на майданчику OLX розміщено понад 28 тис. оголошень щодо продажу та оренди житлової та нежитлової нерухомості на Рівненщині. 92% пропозицій (більше 26 тис. оголошень) стосуються міста Рівного. 

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.