П'ятниця, 29 Березень 2024


Верховна Рада встановила покарання за ухилення від мобілізації, проголосувавши за законопроект №0922 (у другому читанні) «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України». Як передає кореспондент «Коментарів», за відповідне рішення проголосували 238 депутатів.

Тепер за ухилення від мобілізації військовозобов'язаним громадянам України загрожує термін від 2 до 5 років позбавлення волі.

Згідно з пояснювальною запискою, метою законопроекту є забезпечення реалізації державної політики у сфері цивільного захисту шляхом формування належних правових та організаційних засад забезпечення системи цивільного захисту ресурсами (людськими, матеріально-технічними) у разі введення в країні (окремих її регіонах) режимів воєнного або надзвичайного стану, проведення цільової мобілізації.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала 19 «активних критиків мобілізації».

Крім того, в Києві відкрили вже 47 кримінальних проваджень на чоловіків, які ухиляються від мобілізації (покарання - від 2 до 5 років в'язниці).

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.