Четвер, 28 Березень 2024


На пошуки роботи тепер доведеться витратити півроку і більше. Кожен другий офісний працівник після кількох місяців пошуку готовий зменшити свої зарплатні очікування на суму від 5 до 30%. Решта не згодні знижувати фінансові вимоги навіть за умов безробіття, що затягнулося. Такі результати опитування Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

Середній термін пошуку роботи тепер триває понад півроку. Кожен третій бажаючий може працевлаштуватися за 3-6 місяців. 14% пошукачів шукають роботу від шести до дванадцяти місяців. Кожному десятому вдається стати новим співробітником протягом 1-2 місяців. Для 1 з 12 пошукачів процес пошуку затягнувся на термін понад рік. І тільки кожному двадцятому вдається отримати бажане місце в компанії за лічені тижні.
 
За даними опитування hh.ua, четверо з п’яти опитаних стверджують, що знайти хорошу роботу останнім часом стало значно складніше і часу на це знадобиться більше. Зменшення кількості вакансій змушує пошукачів виявляти більше активності: на hh.ua кількість відгуків на 1 вакансію за рік збільшилося вдвічі. «Білі комірці» почали значно активніше розміщувати резюме, використовувати для пошуків усі доступні канали. Наприклад, у січні кількість резюме на hh.ua виросла на 24%.

Але, незважаючи на складнощі, пошукачі не готові суттєво знижувати зарплатні очікування. Останнім часом інфляція сильно відбилася на гаманцях українців. Тому навіть у ситуації тривалого безробіття дещо менше половини «білих комірів» не змінять вимоги до зарплати. Четверта частина піде на зниження не більше ніж на 5-10%. Ще четвертина будуть готові пожертвувати приблизно 15-30% від попередньої зарплати. І тільки одиниці погодяться на будь-які умови, аби тільки позбутися статусу безробітного.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.