Четвер, 28 Березень 2024


Голова Рівненської обласної ради бере участь у VІII Форумі Європа - Україна, який цього року проходить під провідним гаслом «Україна - новий початок».  

– Перемігши в боротьбі проти диктатури на Майдані, ми відкрили нову сторінку своєї історії, підтвердили свій цивілізаційний вибір. Обрали стратегію і партнерів, які гарантують успішний суспільно-економічний розвиток, національну безпеку і відносини з сусідами, які відповідають вимогам XXI століття. Прикро, але це логічне бажання українського народу, нам доводиться захищати ціною тисяч людських життів. Навіть тут, у Польщі, представники з Росії під час дискусії на тему зовнішньої політики спровокували сварку, увімкнули свій пропагандистський рупор й горланили про федералізацію. Довелося їх вгамовувати. Не їм вказувати на те, який устрій має мати Україна, розповів Михайло Кириллов. – Звісно, форум не змінить якість українських законів та алгоритм їх виконання, не викорінить корупцію і тим паче не зупинить війни, але по його завершенню ми повернемося до дому з новим досвідом та думками, які дозволять якісно та ефективно модернізовувати країну, – зазначив голова облради.

Дискусії Форуму Європа-Україна 2015 будуть зосереджені на ключових питаннях модернізації та розвитку економічного потенціалу України, а також всестороннього використання власних природних ресурсів і можливостей регіональних центрів у співпраці з партнерами з Польщі та інших країн ЄС. Предметом доповідей, панельних дискусій і презентацій Форуму будуть процеси адаптації в період асоціації України з Європейським Союзом, енергетична безпека і економічні реформи. Будуть розглянуті умови створення сучасного місцевого самоврядування і формування відповідальності суспільства за державні справи. Також будуть підняті питання безпеки України в системі європейських і глобальних відносин. 

Голова облради виступатиме спікером у панельній дискусії: «Економіка і регіони».

Форум проходить у місті Лодзі, Польща впродовж трьох днів: 15-17 лютого 2015 року. 

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.