Четвер, 28 Березень 2024


«Рівнетеплоенерго» та «Рівневодоканал» підписали угоду про співробітництво з китайською корпорацією «Лотосленд» у сфері енергетики. Домовленостей було досягнуто у рамках Міжнародної конференції «Системи теплоенергопостачання. Енергосервіс. СТЕПЕС. (SHESES’ 15)», що відбулася на Рівненщині.

Зокрема, рівненська та китайська сторони обговорили можливість постачання на Рівненщину теплових насосів, що вироблятимуть теплоносій на основі енергії навколишнього середовища. Планується, що таке обладнання буде встановлене на 8 водо- та теплопостачальних підприємствах.

«Таке китайське обладнання дозволить замістити споживання природного газу альтернативними видами палива на підприємствах «Рівнетеплоенерго» та «Рівневодоканал». Для виробництва тепла будуть використовуватися низькопотенційні джерела енергії, зокрема, стічні води та повітря», - розповів заступник директора департаменту ЖКГ, енергетики та енергоефективності ОДА Валерій Гуз.

За словами президента корпорації «Лотосленд» Сюн Цзяня, такі теплові насоси успішно працюють на теплопідприємствах північного Китаю. «Там дуже схожий клімат із вашим. Також ми помітили, що опалювальний сезон на Рівненщині триває півроку. Тому ми хочемо, щоб таке обладнання допомогло зменшити використання природного газу», - зазначив він.

Обґрунтовував доцільність впровадження цього проекту і директор ТОВ «Рівнетеплоенерго» Степан Коропецький: «Це дасть можливість постачати гарячу воду до осель рівнян цілий рік. До того ж вартість її буде значно нижчою».

Загалом підписанти угоди відзначили й прийнятні умови, які запропонувала китайська сторона. А це і постачання теплових насосів за ціною, нижчою ніж європейські, й надання безвідсоткових кредитів. Тож, аби китайське обладнання якнайшвидше надійшло до Рівненщини, фахівці теплогенеруючих підприємств розпочнуть розробляти відповідну технічну документацію.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.