Вівторок, 19 Березень 2024


Днями в Березнівському районі Рівненської області сталося жахливе ДТП. Автомобіль з п'ятьма п'яними чоловіками збив 16-річну дівчинку. Нині вона перебуває у реанімації в критичному стані. За словами очевидців, за кермом був міліціонер у стані алкогольного сп'яніння, повідомляють Подробиці.

У соціальній мережі «Вконтакті» у спільноті «Типове Березне» повідомляють, що це сталось у селі Городище. Хлопець та дівчина, які йшли по вулиці Незалежності, потрапили під колеса автомобіля. Хлопець встиг відскочити, а дівчина – ні.

"Усе сталося у ніч з суботи на неділю. Дмитро проводив Катю додому після дискотеки. Йшли по вулиці Незалежності. І тут вигулькнув автомобіль. Катя встигла відштовхнути Дмитра, а сама опинилася під колесами",  - розказує приятелька постраждалої школярки - Марія Семенович.

"Казали хлопці, які були в кафе, що він дуже п'яний був, ледь на ногах стояв. Ну, хлопці казали, щоб не сідав за кермо, а сам же ж то міліціонер, і як так можна, щоб дитину", - розповідає подруга постраждалої у ДТП Іванна.

У машині було ще четверо. Люди кажуть, що відзначали присвоєння чергового звання.

"П'ятеро було в машині і за кермом цей п'яний міліціонер. А вони вже по діагоналі їхали сюди. Молоді такі, я їх теж всіх знаю. Остання інформація, яку мені вчора повідомили, що вже йому зробили легкий ступінь сп'яніння", - розповів один з місцевих мешканців.

Міліція на місце аварії не поспішала.

  

"Троє МНСників приїхало, бо вони були в формі і почали вирізати уже водія. Але ще міліції не було. Хотіли забрати машину, все прибирати, нічого не знімали, не міряли. Хотіли зам’яти", - розповідає мешканка Березного Яна Лазарець.

І водія, і дівчинку забрали в реанімацію.

"Обоє знаходяться в важкому стані. Якщо казати про дівчинку, то у неї стабільно важкий стан, дуже важкий. Інший потерпілий, стан трохи краще", - розповіли в  Березнівській центральній районній лікарні.

У Каті складна черепно-мозкова травма, видалена селезінка, зламані кістки тазу. Везти її в область, щоб зробити МРТ і почати лікувати, не можуть. Будь-який рух може виявитися фатальним. У Каті зламані вісім ребер.

Міліціонер, який був за кермом - притомний, але до нього не пускають. Отримати коментарі у райвідділі не вдається. Спілкуватися з журналістами начальник напередодні не захотів. Начебто вихідний. 

Розслідувати справу буде обласна прокуратура. Пообіцяли дати коментарі вже сьогодні. 

А тим часом стали відомі прізвище та посада міліціонера, який у стані алкогольного сп'яніння сів за кермо автомобіля та став винуватцем трагедії. За словами місцевих жителів це оперуповноважений кримінальної міліції у справах неповнолітніх райвідділу міліції Лашта Сергій Васильович, який як кажуть є чи то племінником, чи то близьким родичем одного з впливових у недалекому минулому чиновників, колишнього голови Березнівської районної ради, екс - “регіонала” Віталія Лашти. 

Можливо саме тому справу вже почали потроху заминати. Незабаром взагалі може виявитися, що у міліції лежить заява заднім числом і, що оперуповноважений лихач - за старою міліцейською традицією - вже колишній працівник, до того ж може виявитися що за рулем іномарки перебував не він, і був зовсім не п'яний. На превеликий жаль, за словами місцевих громадських активістів, досвід відбілювання міліціонерів, які у п'яному вигляді займаються в Березнівському районі “злочинними діями”, вже є. Ми неодноразово писали про те, як п'яні березнівські міліціонери влаштували перестрілку з бійцями АТО. Але і тоді начальник Березнівського РВ УМВСУ в Рівненській області Олег Середа зробив все можливе, аби відбілити своїх співробітників. 

З того часу, як у райвідділі міліції почали керувати Олег Середа та його заступник Микола Кондратюк, там як то кажуть в народі, почався “разброд” і “шатаніє”, міліціонери стали некеровані. А такі ситуації коли в п'яному угарі правоохоронці то стріляють в людей, то збивають їх на автомобілях стають у Березнівському районі звичним явищем.

Але як вписуються такі дії березнівських міліціонерів в концепцію реформи МВС і чи буде нарешті хтось покараний хоча б за одну покалічене життя? Це вже питання до міністра Арсена Авакова.

P.S. Постраждала дівчинка Катерина Олішевко з райцентру Березне. Навчається у 9 класі школи №2. У дівчини немає тата. Їх з сестрою виховує мати. 

Родина просить небайдужих людей допомогти з лікуванням дитини. Номер картки Приватбанку: 5168 7572 2511 9694 на ім’я Семенович Оксани Вікторівни (приятельки родини).

Коментарі:

Коментарі   

+4 # українець 30.06.2015, 16:12
Регіонали Лашта і Піддубний знов у змові !!??? Тільки проти життя дитини?? Піддубовька козлина змусила зфальшувати покази на алкоголь. Він ще себе вважає головним лікарем , роздає наряди Ільчуку і завгоспу ходячи по території і не вилазить з кабінету головного !ГРОМАДО!, бери на контроль це ДТП !! і не допускай шизофреніка до посади, бо лізе гнида знову до корита !!!! Регіонал довбаний, ти не поняв , що тебе ледь сплавили!!!???
Відповісти
+4 # українець 30.06.2015, 16:16
КАТЯ, дитино, тримайся !!! Ми молимося за тебе!! Хай убереже тебе БОГ!
Відповісти

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.