Четвер, 28 Березень 2024


На Рівненщині обмежили рух транспорту на кордоні з Республікою Білорусь через карантині заходи. Місцеві пункти пропуску у Перебродах та Вичівці для автівок закриті.

А все через те, що в сусідній державі зафіксували випадки захворювання свиней на африканську чуму. Щоб не занести збудники хвороби до України, з Білорусі можна потрапити тільки через міжнародні пункти пропуску. Там встановлені дезінфекційні бар'єри.

На Міжнародному пункті пропуску „Городище” на перший погляд все як і зазвичай. Та окрім прикордонників і митників на українсько-білоруському кордоні особливо пильно працюють ветеринари.

А все через те, що в Республіці Білорусь зафіксували випадки захворювання свиней на африканську чуму. Тож нині одне з першочергових завдань на кордоні - попередити занесення збудників хвороби до нашої держави.

Щоб не занести збудники хвороби в Україну на взутті, пішоходи проходять через спеціальний килим, котрий заправлений дезрозчином. Незручностей через такі дії – не виникає, кажуть ті, хто перетинає кордон.

Прикордонники, митники та ветеринари працюють злагоджено та оперативно. Черг - немає.

Африканська чума свиней - людям не загрожує. однак, потрапляння збудників хвороби для тваринництва країни може стати катастрофою.

За офіційною інформацією, в Республіці Білорусь виявлено два випадки захворювання свиней на африканську чуму, за неофіційною – понад тридцять. Ця недуга виявлена і в Росії.

Дезінфекція та контроль в Україні здійснюватимуться аж до скасування карантинного режиму.

 

 

Джерело: ОГО

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.