Четвер, 28 Березень 2024


Сьогодні Рівненський міський суд розглядав клопотання слідчого прокурора Рівненської обласної прокуратури, який вимагав відсторонити затриманого на хабарі Андрія Таргонія від посади прокурора на два місяці та просив арештувати вилучене під час обшуку майно п. Таргонія, - повідомляє Рівне вечірнє.

Як виявилося, у першому питанні суду не було що розглядати. Слідчі подавали клопотання 4 липня, у суботу, а вже вчора обласний прокурор Анатолій Ковальчук звільнив Андрія Таргонія з посади прокурора прокуратури Рівненського району. Окрім того, обласна прокуратура подала клопотання на Київ, щоб Таргонія позбавили класного чину.

Щодо майна, то слідчий просив суд дати дозвіл на арешт вилучених під час обшуку у кабінеті Таргонія мобільного телефону Samsung, 12 тис. грн., які Андрій Таргоній нібито взяв як хабар і які, власне, належать правоохоронцям, а також прокурорське посвідчення пана Таргонія. За словами слідчого прокурора Віктора Родюка, телефон потрібно арештувати, бо там можуть бути докази, що Андрій Таргоній винний — дані про його розмови із підозрюваним у розбої чоловіком, який і дав хабара. Посвідчення слідчим знадобилося… для «встановлення» особи Андрія Таргонія, а 12 тисяч — 24 купюри по 500 грн. — вимагали арештувати, оскільки вони марковані спеціальною фарбою.

Андрій Таргоній та його адвокат Вікторія Власик самі наполягали, щоб суд дозволив арештувати телефон. На їх думку, арешт не дозволить будь-кому внести зміни до телефону. А там, вони переконані, є докази, що Андрій Таргоній не винний. Щодо грошей Андрій Таргоній зазначив, що вони йому не належать, а арешт посвідчення він вважає абсурдним, бо з вчорашнього дня воно вже недійсне, але не наполягав на його поверненні. Суддя Петро Денисюк в результаті задовольнив клопотання слідчого прокурора.

До слова, пан Таргоній та його правозахисних готують адміністративний позов до суду, щоб визнати звільнення Андрія Таргонія незаконним. За словами адвоката, прокурора не мали права звільняти лише за фактом затримання на хабарі — вину повинен був довести суд. На період слідства, як зазначила Вікторія Власик, Андрія Таргонія мали відсторонити від посади.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.