Четвер, 28 Березень 2024


Платники податків зобов’язані сплачувати належні суми податків і зборів в строки та у розмірах, встановлених Податковим кодексом України та законами з питань митної справи.

ДПІ у м. Рівному інформує, що громадянин, який задекларував доходи, одержані у 2014 році, зобов’язаний самостійно сплатити суму податку на доходи фізичних осіб, зазначену ним у поданій декларації, до 1 серпня року, що настає за звітним (тобто, граничний строк сплати податку на доходи фізичних осіб за 2014 рік – 31 липня 2015 р.). Це визначено у п. 179.1 ст.179 Податкового кодексу України.

Якщо після перевірки даних, зазначених у декларації, органом державної податкової служби буде донарахована сума податку на доходи фізичних осіб, то платник податку зобов’язаний буде сплатити нараховану суму протягом 10 календарних днів, що настають за днем отримання податкового повідомлення-рішення.

Сума податку на доходи фізичних осіб і в першому, і в другому випадках сплачується фізичною особою за своєю податковою адресою (місцем проживання, за яким ця особа перебуває на обліку в органі ДФС як платник податку на доходи фізичних осіб0.

Звертаємо увагу платників податків, що за затримку платежу може бути застосований штраф у розмірі:

·       10% суми податкового боргу - за прострочення до 30 календарних днів включно;

·       20% суми податкового боргу - за прострочення більше 30 календарних днів.

Крім того, доведеться ще сплатити і пеню, яка нараховується на суму податкового боргу за кожний календарний день прострочення з розрахунку 120% річних облікової ставки НБУ.

 

Джерело: ДПІ у м. Рівному

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.