Вівторок, 19 Березень 2024


На Рівненщині станом на 1 липня проживає понад 18 тисяч матерів-героїнь та майже 25 тисяч багатодітних родин, де виховується 93 тисячі 407 діток. Тож в області уже традиційно найвища народжуваність в Україні.

Тут вершать найважливішу в державі політику – відтворюють генофонд нації. А комплекс сучасної медичної допомоги для матерів та немовлят надає комунальний заклад «Обласний перинатальний центр» Рівненської обласної ради, у якому зосереджено новітні технології в сфері акушерства, неонатології та педіатрії, медичне обладнання найвищого рівня та висококваліфіковані медичні кадри.

В «Обласному перинатальному центрі»  станом на 23 липня відбулось 50 пологів двійнею та 1 пологи трійнею. Усі немовлята в задовільному стані виписані додому. Залишалася стабільною кількість партнерських пологів. Питома вага таких пологів становить 87,4 %.

 У І півріччі 2015 року знизилась питома вага вагітностей, які закінчились передчасними пологами до 4,6 % (проти 6,1 % за 2014 р.). Разом з тим, збільшилось охоплення обстеження вагітних скринінгом на вроджені вади розвитку до 96,2% , у той же час показник по Україні складає 50,2 %, – розповідає головний лікар комунального закладу «Обласний перинатальний центр» Рівненської обласної ради Вікторія Єнікеєва, – госпіталізація вагітних з передчасними пологами до перинатального центру сприяла зниженню рівня ранньої неонатальної смертності по Рівненській області до 3,0 % за 5 місяців 2015 року (проти 4,4 за 5 місяців 2014 р.), а також зниженню рівня неонатальної смертності до 4,8 % за 5 місяців 2015 року (проти 6,9 за 5 місяців 2014 р.).

 

Прес-служба Рівненської облради

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.